Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany se prezentovala v Letňanech

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Univerzita obrany se prezentovala v Letňanech

Počet shlédnutí: 776

29.1.2015 • Ve dnech 27. a 28. ledna 2015 se letos nově na výstavišti PVA EXPO Praha Letňany konal osmý ročník evropského veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus Praha 2015. Tento veletrh byl jedním z významných zdrojů informací pro všechny zájemce o studium, zejména pak pro ty, kteří se rozhodují kam po maturitě. V průběhu veletrhu proběhly i účelné doprovodné programy napomáhající ulehčit rozhodování studentů.  

K velké oblibě mezi uchazeči o studium patřil zejména program s názvem „Věda pro život“, který umožňuje budoucím studentům shlédnout zajímavé výsledky vědecké činnosti univerzit a vysokých škol zejména formou praktické demonstrace činností, které se mohou na dané škole naučit. Dalším doprovodným programem zaměřeným na podporu studia v zahraničí byl program s názvem Tailor-Made Study Abroad. Tento program přivedl dohromady prestižní zahraniční univerzity a vysoké školy z celého světa a studenty z České republiky a Slovenska se zájmem studovat v zahraničí. Na veletrhu bylo k dispozici i tzv. testovací centrum, jehož součástí byl elektronický test: „Na co se hodíš“, s jehož pomocí si studenti ujasnili, na které studijní obory mají ideální předpoklady. Nechyběly ani přednášky vystavujících škol o podmínkách a možnostech dalšího vzdělávání, které probíhaly v přednáškovém sále ve vstupní hale výstaviště.

Univerzita obrany na tak významné události nemohla chybět, a proto se zde prezentovala prostřednictvím svých zástupců, kteří seznámili všechny zájemce s aktuální nabídkou vojenských i civilních studijních oborů jednotlivých fakult, poskytli informace týkající se přijímacího řízení na akademický rok 2015/2016, průběhu studia, zabezpečení studentů a následného uplatnění našich absolventů v praxi. Samozřejmě představili i určitá specifika vztahující se ke studiu na této jediné vojenské vysoké škole v České republice. Po celou dobu konání veletrhu byl ve stánku č. 3 přítomen i profesní poradce z Rekrutačního střediska Čechy, který zde zájemcům o vojenské studium a profesionální službu v Armádě ČR přiblížil administrativní proces nutný k povolání uchazeče do služebního poměru vojáka z povolání.

Středoškoláci, kteří již byli rozhodnuti pro vojenské studium na Univerzitě obrany, si mohli ihned na místě podat přihlášku a s příslušníkem Rekrutačního střediska tak zahájit úkony nutné k povolání do služebního poměru. Této nabídky využilo několik uchazečů.

Po oba dva dny bylo vidět, že zájem studentů je obrovský a hala v Letňanech, kde akce probíhala, byla naplněna téměř k prasknutí. Vystavovatelé tak odpovídali na jednu otázku za druhou.

 

Autor: Roman Hanzlík 

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa