Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Stáž v rámci programu DEEP

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Stáž v rámci programu DEEP

Počet shlédnutí: 193

21.1.2015 • Čtyři zástupci ukrajinské Národní univerzity obrany zahájili v úterý dopoledne v rámci programu DEEP stáž na jediné vojenské vysoké škole v České republice, tedy na brněnské Univerzitě obrany. Při zahájení kursu ocenil proděkan Fakulty vojenských technologií a současně koordinátor programu podplukovník Luděk Jedlička zájem účastníků stáže o Univerzitu obrany. „V rámci vašeho pobytu se s vámi podělíme o zkušenosti se vzděláváním vojenských studentů v řadě oblastí,“ uvedl proděkan Jedlička při zahájení stáže.

Třídenní program zahrnuje prezentaci obou brněnských fakult a dalších součástí Univerzity obrany, tedy Centra bezpečnostních a vojenskostrategických studií jako místa konání kariérových kurzů důstojníků AČR, dále Centra jazykového vzdělávání či Centra tělesné výchovy a sportu. Opomenuta nezůstane ani vědecká a výzkumná činnost a vojenský výcvik integrovaný do studijních programů. Poznatky, které zástupci ukrajinské strany v Brně získají, se mohou stát odrazovým můstkem pro následnou další spolupráci.

Cílem programu NATO DEEP (Defence Education Enhancement Programme) je pomoci partnerským zemím při transformaci jejich vojenského vzdělávacího a výcvikového systému, a přiblížit tak danou zemi standardům NATO a tím přispět k tvorbě prostředí vzájemné důvěry a spolupráce.


Autor: Viktor Sliva​

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa