Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Doplnit informace i podat přihlášku – hlavní cíle návštěvníků Dne otevřených dveří na UO

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Doplnit informace i podat přihlášku – hlavní cíle návštěvníků Dne otevřených dveří na UO

Počet shlédnutí: 208

9.1.2015 • Podobně jako v předchozím prosincovém termínu i ve čtvrtek 8. ledna využila řada návštěvníků Den otevřených dveří na Univerzitě obrany k podání přihlášky ke studiu na této jediné vojenské vysoké škole v ČR. Další návštěvníci si do kasáren v Šumavské ulici přišli rozšířit nebo upřesnit informace o vojenském či civilním studiu, které předtím získali zejména prostřednictvím univerzitních webových stránek.

Přihlášku ke studiu podal i David Rybár z Bruntálu, který má zájem o profesi pilota. Jeho dosavadní zkušenosti jsou omezené na pobyt v simulátoru, o letectví se však zajímá již delší dobu. K jeho rozhodnutí stát se vojákem z povolání přispěla i skutečnost, že má v rodině příslušníka Armády ČR. Na dotaz ohledně ekonomické stránky studia odpovídá s úsměvem: „Ten plat je slušný, to se mi líbí.“

Po absolvování prvního z bloků prezentací, které vedli zástupci obou brněnských fakult, se David Rybár připojil ke stovkám dalších návštěvníků kasáren a shlédl prezentaci skupiny COMMANDOS, která předvedla pohyb družstva v nestabilním prostředí a střet s nepřítelem a vysvobození rukojmí zajaté teroristy, a po ní ukázku boje zblízka MUSADO. Jak návštěvníkům zdůraznil moderátor ukázky docent Zdeněk Flasar, prezentované činnosti představují jen jednu z mnoha stránek studia. K nim dále patří například i vědecká činnost, jak se o tom mohli přesvědčit ti, kdož v rámci Dne otevřených dveří navštívili některou ze zpřístupněných moderně vybavených laboratoří.

„Já jsem se snad ani pro nic jiného nenarodila,“ zdůvodňuje své rozhodnutí ucházet se o vojenské studium gymnazistka Natálie Hanáková z Kyjovska. „Režim vojenského života mi zcela vyhovuje,“ doplňuje mladá dívka za souhlasného přikyvování své matky. Třebaže je téměř na sto procent rozhodnutá podat si přihlášku, musí ještě rok počkat – studuje totiž teprve třetí ročník. Naopak pro dvojici stavařů Michala Soldána a Martina Mrenicu, oba letošní maturanty, je volba povolání zcela aktuální. Na základě získaných informací a dosavadního studia se rozhodli pro modul ženijní technologie. Pokud budou přijati, čekají je v rámci nových souvislých magisterských programů nejprve tři ročníky společného studia a teprve na prahu čtvrtého budou na základě svých studijních výsledků a podle potřeb Armády ČR zařazeni do příslušných specializovaných modulů.

Druhý Den otevřených dveří Univerzity obrany v tomto akademickém roce využili také zájemci o civilní studium. Mezi nimi i Lucie Suchánková, která do Brna dorazila v doprovodu svého otce z Ústí nad Orlicí. Doplnila si informace o studijním programu Ekonomika a management na Fakultě vojenského leadershipu. Tato fakulta také sérii Dnů otevřených dveří uzavře, a to 12. února v Klubu UO na Šumavské ulici.


Autor: Viktor Sliva

​​


   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa