Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Odborné přednášky a prohlídky stálých tlakově odolných krytů ve Zlíně

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

Odborné přednášky a prohlídky stálých tlakově odolných krytů ve Zlíně

Počet shlédnutí: 690

17.12.2014 • Dne 28. listopadu 2014 se konaly odborné přednášky pro studenty 2. ročníku bakalářského studijního programu Bezpečnostní management na Městské policii ve Zlíně a prohlídky stálých tlakově odolných krytů. Uváděná problematika je přednášena v předmětech Veřejná správa a její fungování v krizových situacích, Ochrana obyvatelstva a Fyzická bezpečnost. Odborná výuka navazuje na aktivity realizované v rámci projektu Evropského strukturálního fondu „Vzdělávání pro bezpečnostní systém státu“ (CZ. 1.07/2.2.00/15.0070), který probíhal v letech 2011 až 2013.

Odbornou výuku zahájil ředitel Městské policie Zlín pan Ing. Milan Kladníček, který prezentoval úkoly městské policie pro zajištění bezpečnosti území města za běžných podmínek a mimořádných událostí. Byla provedena praktická ukázka kamerového systému města a informačních a komunikačních technologií městské policie včetně prohlídky dohledového centra. Následovala odborná přednáška od vedoucího oddělení krizového řízení a obrany pana Ing. Václava Kostelníka, CSc. o organizaci krizového řízení na území obce s rozšířenou působností Zlín včetně realizace videokonferenční komunikace mezi obcemi s rozšířenou působností Zlínského kraje.

Poté byla uskutečněna prohlídka stálého tlakově odolného krytu na Jižních Svazích, jehož kapacita je necelých 1000 osob a má v současnosti dvouúčelové využití, protože část krytu slouží jako podzemní garáže. Zaměstnanci oddělení krizového řízení a obrany studentům spustili při ukázce naftový generátor sloužící k výrobě elektrické energie.

Druhý stálý tlakově odolný kryt navštívili studenti v Baťově mrakodrapu nazývaném „jednadvacítka“, který je sídlem Krajského úřadu Zlínského kraje a Finančního úřadu pro Zlínský kraj. Kryt slouží jako záložní chráněné pracoviště Krizového štábu Zlínského kraje. Na pracovišti byly prezentovány ukázky nástražných systémů sloužící k nácviku krizové připravenosti objektu.

Cílem projektu „Vzdělávání pro bezpečnostní systém státu“ byla inovace vzdělávání a přípravy odborníků, jejímž záměrem bylo prezentovat bezpečnost státu jako záležitost, za níž je odpovědna společnost jako celek.


PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM  

A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. 

 ​

 

​​​​​

Autor: Alena Oulehlová​​​

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa