Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Odborná exkurze studentů bakalářského a magisterského studia

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

Odborná exkurze studentů bakalářského a magisterského studia

Počet shlédnutí: 591

10. 12. 2014 • Dne 19. listopadu 2014 se pod vedením PhDr. Radka Mitáčka uskutečnila odborná exkurze 37 studentů bakalářského a magisterského studia studijního oboru Bezpečnostní management. Exkurze probíhala na Integrovaném bezpečnostním centru Ostrava. 

Cílem IBC je regionálně zajistit fungování všech základních složek integrovaného záchranného systému, tedy Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje, Policie ČR a Zdravotnické záchranné služby. Během návštěvy byli studenti seznámeni s chodem a postupy řešení přijatých událostí na pracovišti Integrovaného bezpečnostního centra.

Cílem exkurze bylo propojení teoretických znalostí ve výuce s praktickými případy přijatých událostí na operačním středisku v oblasti komunikace. Školení vedla plk. Mgr. Jana Kubošová vedoucí odboru a kpt. Ing. Ivo Šimeček, vrchní komisař operačního odboru Policie České republiky na Integrovaném bezpečnostním centru. Získané poznatky studenti uplatní v rámci propojení teorie s praxí v oblasti komunikace v krizových situacích a nouzových stavech.

Exkurze navazuje na aktivity realizované v rámci projektu Evropského strukturálního fondu „Vzdělávání pro bezpečnostní systém státu“ (CZ. 1.07/2.2.00/15.0070), který probíhal v letech 2011 až 2013, jehož hlavním posláním bylo prezentovat bezpečnost státu jako záležitost, za níž je odpovědna společnost jako celek.


PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM  

A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. 

 ​

 


Autor: Radek Mitáček​​

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa