Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
První ohlasy na Den otevřených dveří na FVZ UO

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského zdravotnictví

První ohlasy na Den otevřených dveří na FVZ UO

Počet shlédnutí: 469

5.12.2014 • Ani náledí, ani fakt, že budova Fakulty vojenského zdravotnictví Univerzity obrany (FVZ UO) je v rekonstrukci, neodradily zájemce o studium na naší fakultě od toho, aby ve čtvrtek 4. prosince 2014 stejně jako vloni zcela zaplnili posluchárnu během Dne otevřených dveří FVZ UO.

Po úvodním bloku prezentací o fakultě a průběhu přijímacího řízení na jednotlivé studijní obory následovala diskuze s vedením FVZ UO, které se zúčastnila také proděkanka Lékařské fakulty UK v Hradci Králové doc. MUDr. Alena Stoklasová, CSc. i stávající studenti FVZ UO. Zájem současných středoškoláků se upínal zejména k možnostem následného profesního uplatnění, závazkům vůči armádě a možnosti případné účasti v zahraničních misích. Nejvíce otázek tradičně přinášely obavy ze základního výcviku ve Vyškově a náročnosti studia. Záležitosti ryze vojenské, které je nutno absolvovat při vstupu do Armády ČR, osvětlil všem uchazečům zástupce Rekrutačního pracoviště Pardubice nadpraporčík Martin Ješina. Ten spolu se svými kolegy z Rekrutačního střediska Čechy poskytl po besedě instrukce všem těm, kteří využili jedinečné příležitosti a podali si elektronickou přihlášku ke studiu přímo na místě. Této možnosti, která uchazečům ušetří první návštěvu rekrutačního pracoviště, se s nadšením chopilo 38 uchazečů o studium.  

Po ukončení diskuze využila většina návštěvníků možnosti exkurze na vybraná pracoviště fakulty odborně zabezpečená pracovníky těchto kateder. Při přesunech po fakultě doprovázeli jednotlivé skupiny zájemců o studium současní studenti FVZ UO. Ti budoucím maturantům a jejich rodičům představili i vlastní ubytovací prostory a stali se pro ně vděčným zdrojem informací vycházejících z osobních zkušeností z vojenského studentského života.

„Chtěl bych poděkovat za skvělý DOD :-) ... cítil jsem se skvěle :-) ... příjemný přístup jak ze strany studentů tak profesorů :-) ... kvanta informací :-) ... prostě jedna velká jednička s hvězdičkou :-) určitě nebudu jediný :-), " rozplývá se Ondra Koukal na facebookové stránce FVZ UO – uchazeči 2015. Na ní předávají studenti naší fakulty zkušenosti zájemcům o studium. V současné době uchazeči nejvíce řeší, jak probíhá prohlídka ve vojenské nemocnici, co je čeká na základním výcviku a jak zvládat náročné studium.


Druhý Den otevřených dveří na FVZ UO proběhne v sobotu dne 17. ledna 2015 od 9.00 a 13.00 hodin.

http://www.unob.cz/fvz/uchazec/Documents/DOD_2014.pdf

https://www.facebook.com/groups/fvz.uchazeci2015

 

Autor: Richard Mach, foto: Dita Zetochová

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa