Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
První místo na celostátní studentské konferenci SVOČ 2014

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského zdravotnictví

První místo na celostátní studentské konferenci SVOČ 2014

Počet shlédnutí: 262

 3.12.2014 • Velikého úspěchu dosáhl a první místo na celostátní studentské konferenci SVOČ 2014 v kategorii lékařských teoretických a preklinických oborů získal rotmistr František Saňák, který zabodoval se svou prací na téma „Efektory přirozené imunity“. „Jednotlivé přednášky byly moc pěkné a hlavně zajímavé. Snažil jsem se svou prezentaci ještě v posledních dnech doplnit o nejnovější experimentální data a hlavně o správnou statistiku,“ komentoval svou přípravu a průběh konference rotmistr Saňák, student Vojenského všeobecného lékařství.


Studentská vědecká odborná činnost, tzv. „SVOČka“, v rámci které mohou studenti Univerzity obrany přímo spolupracovat s předními odborníky různých oborů a zdokonalovat tak své schopnosti, znalosti a dovednosti v oblasti, která je zajímá, je každoročně zakončována fakultní konferencí. Zde studenti prezentují své výsledky. Nejlepší účinkující Fakulty vojenského zdravotnictví jsou pak nominováni na celostátní konferenci, kde mají možnost představit svou práci svým kolegům, studentům všech lékařských fakult celé České republiky.

Letošní ročník SVOČ 2014 proběhl 20. - 21. listopadu na půdě Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Hradci Králové. Prezentace byly rozděleny do tří kategorií, v nichž měla Fakulta vojenského zdravotnictví v každé své „horké želízko“. V sekci lékařských teoretických a preklinických oborů reprezentovali fakultu rotmistr František Saňák a nadrotmistr Martin Jedlička, v kategorii lékařských klinických oborů představila výsledky své práce rotná Hana Čápková a v sekci nelékařských oborů vystoupila se svou přednáškou četařka Jana Kočí.

 „Byla to určitě veliká zkušenost. Průběh celostátního kola se lišil zejména tím, že v komisi seděli lidé z cizích škol. Každý byl z trochu jiné oblasti a diskuze po mé prezentaci se tak točila kolem zcela jiných témat než diskuze, která probíhala zde na fakultě v září,“ popisuje s úsměvem svou účast druhý zástupce naší fakulty, nadrotmistr Jedlička, rovněž student Vojenského všeobecného lékařství, který svou přípravu pár dní před konferencí skloubil s úspěšným absolvováním státnic.

Všem čtyřem studentům velmi děkujeme za reprezentaci fakulty a blahopřejeme výhercům jednotlivých sekcí.


Autor: Lenka Zárybnická, foto: Lékařská fakulta UK HK

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa