Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Zahájení mezinárodní spolupráce VŠ v rámci Studentské skupiny V4+

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského zdravotnictví

Zahájení mezinárodní spolupráce VŠ v rámci Studentské skupiny V4+

Počet shlédnutí: 147

1.12.2014 • První valné shromáždění Studentské skupiny V4+, na kterém se sešli vrcholní představitelé studentských reprezentací České republiky, Slovenska, Polska, Maďarska a Rumunska, proběhlo v Maďarském Visegrádu ve dnech 13. – 16. listopadu 2014. Role zástupce studenstva VŠ v ČR se zhostil současný předseda studentské komory Rady vysokých škol ČR rotmistr Daniel Thibaud, student Fakulty vojenského zdravotnictví Univerzity obrany v Hradci Králové.

„Oficiální založení a první valné shromáždění Studentské skupiny V4+, která bude fungovat mj. v rámci Evropské studentské unie, je vysoce prestižní záležitost. Jedná se o jednu z nejlepších možností reprezentace vysokého školství ČR, Univerzity obrany i AČR jako celku ve studentské politice na mezinárodní úrovni, “ komentuje svou účast na zasedání Daniel Thibaud.

 
 
Úvodní plenární zasedání, které lze považovat za zahájení nové úrovně mezinárodní spolupráce s tradičními partnery ČR, přijalo ustanovující dokument V4+ Student Alliance a dále se soustředilo na projekty a aktivity, jimiž se bude skupina zabývat v dalších letech.

Popis fota: Zástupci studentských reprezentací České republiky (Daniel Thibaud, první řada - první vlevo), Slovenska, Polska, Maďarska a Rumunska.


Autor: Lenka Zárybnická, foto: maďarská národní studentská reprezentace HÖOK

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa