Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Prezentace Univerzity obrany v Českých Budějovicích

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Prezentace Univerzity obrany v Českých Budějovicích

Počet shlédnutí: 340

27.11.2014 • Ve středu 26. listopadu 2014 proběhl na Rekrutačním pracovišti České Budějovice Den otevřených dveří, mající za cíl prezentovat nabídku studia na Univerzitě obrany. Uchazeči o vojenské studium tak měli jedinečnou příležitost získat potřebné informace nejenom o studiu na jediné vojenské vysoké škole v České republice, ale mohli taktéž získat důležité informace, týkající se zejména následného uplatnění našich absolventů ve vojenské praxi.

V úvodu samotné prezentace byli zájemci seznámeni pracovníky rekrutačního pracoviště s celým procesem, který je třeba podstoupit k tomu, aby se mohli stát vojáky z povolání – studenty Univerzity obrany. Poté zástupci Univerzity obrany představili kompletní nabídku nových vojenských magisterských studijních programů pro akademický rok 2015/2016, seznámili návštěvníky s výhodami, ale i závazky souvisejícími se studiem. Podělili se o praktické poznatky ze života školy, zejména pak podávali vyčerpávající informace o možnostech propojení vysokoškolského studia s náročným vojenským výcvikem.

Součástí prezentace byl i výčet podmínek přijímacího řízení na jednotlivé fakulty. Nejvíce ovšem vypomáhali s výběrem vhodného oboru, či seznámili budoucí uchazeče s průběhem studia. V samotném závěru zůstal prostor pro diskusi mezi zájemci o studium a našimi studenty, kteří zde zastupovali jednotlivé fakulty Univerzity obrany.

Ti zájemci, kteří se již rozhodli ke studiu na Univerzitě obrany, si mohli vyplnit přihlášku přímo na místě a od profesních poradců obdrželi informace týkající se povolání do služebního poměru vojáka z povolání. Této služby využilo několik uchazečů, kterým přejeme mnoho úspěchů v další cestě za kariérou vojáka z povolání.

Autor: Roman Hanzlík, foto: Miroslav Lyga

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa