Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Zástupce velitele kazašské Národní univerzity obrany na UO

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Zástupce velitele kazašské Národní univerzity obrany na UO

Počet shlédnutí: 7

26/11/2014 • V pátek 21. listopadu 2014 zavítala na Univerzitu obrany tříčlenná delegace zástupců Národní univerzity obrany pojmenované po prvním prezidentu Kazašské republiky – vůdci národa. Cílem návštěvy vedené zástupcem velitele a vedoucím oddělení vojenské a veřejné správy plukovníkem Albertem Muchametovem bylo seznámení se s možnostmi spolupráce ve vzdělávání, vědě a výzkumu.

Zástupce velitele kazašské univerzity spolu se dvěma příslušníky univerzity, plukovníkem Bostanem Utebajevem a plukovníkem Jerbolem Jelubajevem, oficiálně přivítal prorektor Univerzity obrany prof. Ing. Rudolf Urban, CSc. v doprovodu dvou příslušníků Centra bezpečnostních a vojensko-strategických studií Univerzity obrany Ing. Josefa Procházky, Ph.D. a Ing. Jána Spišáka, Ph.D.

V průběhu pracovní části návštěvy vedoucí oddělení vnějších vztahů podplukovník Vladimír Šidla hosty seznámil s informacemi o regionu a městu, vzdělávání v AČR obecně a o úloze, kterou zde plní UO. Účastníci byli seznámení s historií i současným zaměřením Univerzity obrany, strukturou, možnostmi studia a mezinárodní spoluprací, například publikacemi v odborných časopisech vydávaných UO. Následně Ing. Procházka představil podrobně Centrum bezpečnostních a vojensko-strategických studií jako nositele celoživotního vzdělávání důstojníků AČR a také hosty centrem provedl.

V odpoledních hodinách v rámci kulturní části návštěvy si hosté prošli histo​rické centrum města Brna a poznali některé zajímavé pamětihodnosti, místa a okamžiky brněnských dějin.

Autor: Stanislav Poráň

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa