Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Mezinárodní den na Fakultě vojenského leadershipu

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

Mezinárodní den na Fakultě vojenského leadershipu

Počet shlédnutí: 295

13.11.2014 • Dne 7. listopadu proběhl na Fakultě vojenského leadershipu tzv. International Day. Jeho účelem je seznámit zájemce z řad akademické obce s domovskými institucemi zahraničních studentů, kteří v tomto semestru studují na fakultě v rámci programu mobilit Erasmus Plus.

Setkání zahájil proděkan pro vnější vztahy a rozvoj Fakulty vojenského leadershipu Aleš Binar, který přivítal přítomné a představil hostitelskou instituci. Soustředil se přitom na zdůraznění skutečnosti, že počínaje zimním semestrem vstoupila fakulta do nové vývojové etapy, kterou rámuje nejen změna jejího názvu, ale současně též provedená restrukturalizace a otevření magisterského studijního oboru.

Další část programu byla již plně v režii zahraničních studentů. Ti představili své domácí instituce, studijní programy a obory a organizaci výuky a života. Nejprve vystoupili tři studenti z litevské Vojenské akademie generála Jonase Žemaitise ve Vilniusu a po nich čtveřice z maďarské Národní univerzity veřejných služeb v Budapešti. Následně se představili civilní studenti. Slováci zastupovali košickou Vysokou školu bezpečnostního managementu a nejpočetnější polská delegace pak hned čtyři instituce, varšavskou Akademii národní obrany a Vojenskou technologickou akademii, poznaňskou Vysokou školu bezpečnosti a Vysokou policejní školu ve Szczytnie.

Cenné informace byly doplněny řadou zajímavých postřehů. Posluchači se tak například mohli dovědět, že vojenští studenti z Maďarska a Litvy absolvují během studia jízdu na koni, přičemž v Litvě jsou povinnou součástí výuky kadetů i hodiny tance.

Na závěr aktivity provedl proděkan Binar krátké shrnutí, ve kterém poukázal na podobnosti a rozdíly mezi jednotlivými institucemi.

Obdobná aktivita proběhne na Fakultě vojenského leadershipu i v průběhu letního semestru. Všichni zájemci jsou srdečně zváni.


Text: Veronika Chlupová, foto: Branka Petković​

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa