Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Gaudeamus 2014 v Brně očima studentů FVZ UO

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského zdravotnictví

Gaudeamus 2014 v Brně očima studentů FVZ UO

Počet shlédnutí: 273

11.11.2014 • Ani v letošním roce Fakulta vojenského zdravotnictví Univerzity obrany v Hradci Králové nezahálela a vyslala několik z nás, zástupců z řad studenstva, k prezentaci naší fakulty na veletrhu vysokých škol Gaudeamus 2014 v Brně. Návštěvnost nejen veletrhu, ale i našeho stánku byla velmi hojná. Někteří studenti přicházeli s konkrétními dotazy, jiní byli přilákáni úhledností našich uniforem a ti ostatní akčními ukázkami příslušníků skupiny Commandos, kteří si nebrali “ servítky“ a brali i zajatce.  

U stánku Fakulty vojenského zdravotnictví byl největší zájem o magisterský studijní program Vojenské všeobecné lékařství a dále o bakalářské studium oboru Zdravotnický záchranář. Budoucí uchazeči o studium na FVZ UO se zajímali zejména o naše zkušenosti a osobní dojmy z působení v Armádě České republiky. Zajímala je náročnosti studia v kombinaci se služebními povinnostmi, uplatnění absolventů fakulty na trhu práce a možnost účastnit se vojenských zahraničních misí AČR. Letošní ročník byl pro zájemce atraktivní také díky možnosti nechat si proměřit svalové a tukové složení vlastního těla na bioimpedanční váze TANITA.

Velký strach měli budoucí vysokoškoláci z komplexní prohlídky ve vojenské nemocnici, a tak se na nás hrnul nespočet dotazů, zda mohou prohlídkou projít, nosí-li brýle nebo pokud mají alergii. Klidnými je nenechával ani kurz základní přípravy ve Vyškově, takže spousta dotazů směřovala i tímto směrem. Ptali se, zda a jak moc je kurz fyzicky náročný či jestli budou ve Vyškově nepřetržitě celé dva měsíce.

Za čtyři dny, během kterých Gaudeamus probíhal, se u našeho stánku vystřídala velmi početná skupina zájemců, kterým jsme se pokoušeli odpovědět na všechny jejich dotazy a udělat tak vše pro to, aby se mezi námi příští rok ocitlo mnoho skvělých mladých lidí, šikovných studentů a dobrých budoucích vojenských zdravotníků.


Autor: Radka Svobodová, Kateřina Jiřičková, foto: Pavel Pazdera​

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa