Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany se prezentuje na veletrhu Gaudeamus 2014

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Univerzita obrany se prezentuje na veletrhu Gaudeamus 2014

Počet shlédnutí: 311

5.11.2014 • Se studijní nabídkou Univerzity obrany pro příští akademický rok se mohou v těchto dnech seznámit středoškoláci, kteří navštíví veletrh pomaturitního vzdělávání Gaudeamus 2014 na brněnském výstavišti. Tento veletrh si získal v rozhodovacím procesu studentů, hledajících studijní možnosti a potažmo budoucí profesi, významné místo. 

Evropský veletrh pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus 2014 začal v úterý 4. listopadu a ve dvou pavilonech se ho účastní všechny české univerzity, vysoké školy a větší vyšší odborné školy. Kromě tuzemských škol je také zastoupeno 64 renomovaných zahraničních univerzit a vysokých škol z 11 zemí, a to nejen z členských států Evropské unie. Vystavují školy z Velké Británie, Dánska, Německa, Slovenska, Francie, Malty, Nizozemí, Švýcarska, Maďarska, USA a Austrálie. 

Univerzita obrany se na prestižním veletrhu prezentuje hned dvěma expozicemi. Hlavní, kde jsou poskytovány informace o studiu na jediné vojenské vysoké škole v ČR, a doprovodnou, která slouží k představení některých aktivit univerzity. Informace o možnostech vysokoškolské přípravy na Univerzitě obrany, přijímacím řízení a podmínkách studia poskytují pracovníci děkanátů a studenti jednotlivých fakult. Příslušníci Rekrutačního střediska Morava zde zájemcům o studium a profesionální službu v AČR přibližují administrativní proces nutný k povolání uchazeče do služebního poměru vojáka z povolání.

Univerzita obrany nabízí středoškolákům možnost jak vojenského, tak i civilního studia. V rámci vojenského studia jsou nyní prioritními směry vzdělávání na univerzitě pětileté a šestileté magisterské studijní programy orientované na přípravu velitelského a zabezpečujícího personálu české armády. Přitom novinkou je studijní obor Řízení a použití ozbrojených sil na Fakultě vojenského leadershipu. Univerzita obrany má pro zájemce o studium připraveny i dvě přednášky v rámci nabitého programu přednášek hlavních univerzit a vysokých škol ČR.

„Vstával jsem v pět ráno, abych dnes tady byl v rozumném čase,“ řekl s úsměvem student Gymnázia Trhové Sviny Jan Karásek, který přijel vlakem z Českých Budějovic. „O Univerzitě obrany jsem se dozvěděl z internetu a učitelských novin, a přestože si chci podat přihlášku i na ČVUT v Praze, je Univerzita obrany na prvním místě. Chtěl bych zde studovat Vojenskou geografii a meteorologii, jenomže mám trochu obavy z přijímací zkoušky z angličtiny, ale intenzivně se na ni připravuji. Mám spoustu informací z vašich webových stránek a tady se chci zeptat již na konkrétní věci,“ upřesnil gymnazista a s omluvou odešel k informačnímu pultu Fakulty vojenských technologií, kde se zrovna uvolnilo místo.

Vedle studijní nabídky připravila Univerzita obrany pro středoškoláky také bohatý doprovodný program. Návštěvníci mohou zhlédnout ukázky moderních ručních zbraní a pozemní kolové techniky AČR, akční ukázky boje zblízka MUSADO, vojenského lezení a taktické skupiny Commandos, nechat si změřit tělesné složení na bioimpedanční váze nebo si vyzkoušet simulátor letu či taktický simulátor Virtual Battlespace 2.


Autor: Pavel Pazdera

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa