Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Záslužný kříž ministra obrany pro absolventa Fakulty vojenského zdravotnictví

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského zdravotnictví

Záslužný kříž ministra obrany pro absolventa Fakulty vojenského zdravotnictví

Počet shlédnutí: 973

4.11.2014 • Záslužný kříž ministra obrany ČR převzal z rukou Martina Stropnického i absolvent Fakulty vojenského zdravotnictví Univerzity obrany v Hradci Králové. Rotmistr Jan Pidanič obdržel dne 27. října 2014 státní ocenění za statečnost a odvahu, které spolu se svými kolegy prokázal při řešení mimořádné události v Ústřední vojenské nemocnici – Vojenské fakultní nemocnici v Praze dne 2. září tohoto roku. 

Muže, který pistolí ohrožoval zaměstnance i pacienty urgentního příjmu, pomohl rotmistr Jan Pidanič znehybnit a umožnil tak bezpečnou evakuaci osob na oddělení. Absolvent studijního oboru Zdravotnický záchranář 2013, který v současné době působí na pozici zdravotníka dělostřeleckého útvaru v Jincích, převzal ocenění společně s kolegy ze zdravotnické oblasti - všeobecnou sestrou Hanou Hegnerovou a lékaři Zdeňkem Novákem a Radkou Šebestovou. "Je strašně důležité dělat práci s nějakou ambicí, ne jenom profesní a kariérní, ale s ambicí zanechat po sobě nějakou pozitivní stopu. Vy takovými lidmi jste a za to vám patří dík," uvedl v projevu ministr Martin Stropnický.

Další informace naleznete na: http://www.mocr.army.cz/informacni-servis/zpravodajstvi/oceneni-v-predvecer-statniho-svatku-103928/#images


Zdroj: www.mocr.army.cz, foto 2: Lenka Hrdličková

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa