Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Zasedala Vědecká rada UO

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Zasedala Vědecká rada UO

Počet shlédnutí: 141

23.10.2014 • První řádné zasedání Vědecké rady Univerzity obrany v akademickém roce 2014/15, které proběhlo ve středu 22. října, bylo zahájeno slavnostní částí, v níž si přítomní členové i stálí hosté rady připomněli desáté výročí vzniku a existence jediné vojenské vysoké školy v ČR. Osm externích členů vědecké rady převzalo z rukou rektora-velitele brigádního generála profesora Ing. Bohuslava Přikryla, Ph.D. v souvislosti s tímto výročím pamětní odznaky na stužce.

V samotném úvodu zasedání předal rektor-velitel generál Bohuslav Přikryl dekret nově jmenovanému členu vědecké rady, prvnímu zástupci náčelníka Generálního štábu AČR generálmajoru Ing. Josefu Bečvářovi. Součástí slavnostního zahájení zasedání vědecké rady bylo i předání Ceny rektora za vědeckou práci v roce 2013 plukovníkovi profesoru MUDr. Romanu Chlíbkovi, Ph.D. z Fakulty vojenského zdravotnictví UO. Ten při přebírání ceny uplatnil svůj lékařský pohled na věc a popřál všem kolegům, aby zapálená vědecká srdce, o nichž krátce předtím hovořil generál Přikryl, zůstala i dlouho zdravá.

Rektor-velitel se poté ve svém vystoupení zamyslel nad podstatou a posláním vědecké práce a zhodnotil její místo v působnosti vojenské vysoké školy. „Věřím, že vědecká činnost na Univerzitě obrany zůstane jako doposud na vysoké úrovni a že se nám podaří uskutečnit naši vizi, že UO bude vnímána jako vědecky silná instituce s významnou pozicí ve středoevropském regionu a v oblasti aplikovaného výzkumu přispěje ke zvýšení obranných schopností ozbrojených sil České republiky,“ uvedl mimo jiné generál Bohuslav Přikryl.

V pracovní části zasedání vědecké rady proběhlo řízení ke jmenování profesorem s podplukovníkem doc. Ing. Janem Furchem, Ph.D. z Katedry bojových a speciálních vozidel Fakulty vojenských technologií UO v oboru „Dopravní stroje a zařízení“. Dalším bodem programu bylo habilitační řízení s RNDr. Markem Sedlačíkem, Ph.D. z Katedry ekonometrie Fakulty vojenského leadershipu UO v oboru „Ochrana vojsk a obyvatelstva“. Pro jeho habilitační přednášku bylo stanoveno téma Klasifikace rizika teroristických útoků pomocí mnohorozměrných statistických metod. Na závěr svého zasedání projednala vědecká rada aktualizaci Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační a další tvůrčí činnosti Univerzity obrany pro rok 2015.


Autor: Viktor Sliva​​​

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa