Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Ukončení kurzu Katedry vojenského umění

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

Ukončení kurzu Katedry vojenského umění

Počet shlédnutí: 243

21.10.2014 • Dne 17. října 2004 byl na Univerzitě obrany ukončen krátkodobý odborný kurz „Krizové řízení, bojová pohotovost a mobilizační plánování“, který pořádala Sekce rozvoje a plánování schopností a Společné operační centrum Ministerstva obrany ČR ve spolupráci s Katedrou vojenského umění (K-105) Fakulty vojenského leadershipu.

Krátkodobého kurzu, který se konal během tří týdnů v termínu od 29. září do 17. října 2014, se účastnilo celkem 20 vybraných zaměstnanců rezortu obrany. Vzdělávací aktivita byla zaměřena na příslušníky štábu všech stupňů, kteří mají v popisu práce řešení záležitostí spjatých s krizovým řízením, bojové pohotovosti, mobilizačního plánování a operační přípravy státního území.

Na výuce se v rámci kurzu podíleli jak kmenoví zaměstnanci katedry, tak vyžádaní externí lektoři z řad pracovníků ministerstva obrany, kteří zajišťovali specializované přednášky. Mezi ně patřila například problematika NATO Crisis Responsibility Systems, záležitost uvádění do vyšších stupňů bojové pohotovosti, zabezpečení bojové připravenosti nebo aktuální otázky mobilizační pohotovosti útvarů a zařízení. Praktickou část kurzu představovala ukázka činnosti rozvinutých mobilizačních pracovišť.

O úspěchu vzdělávací aktivity svědčí, že závěrečnou zkoušku zdárně absolvovali všichni účastníci.


Autoři: Katedra 105​

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa