Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Odborná přednáška na Povodí Moravy

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

Odborná přednáška na Povodí Moravy

Počet shlédnutí: 644

20.10.2014 • Dne 14. října 2014 se na půdě státního podniku Povodí Moravy uskutečnila odborná výuka studentů 2. ročníku navazujícího magisterského studijního oboru Bezpečnostní management. Výuka proběhla v rámci předmětu Případové studie a praktická cvičení, který vedou Ing. Miroslav Jurenka, Ph.D. a majorka Ing. Hana Malachová, Ph.D., a navazuje na aktivity realizované v rámci projektu Evropského strukturálního fondu „Vzdělávání pro bezpečnostní systém státu“, který probíhal v letech 2011 až 2013.

Během odborné výuky byli studenti seznámeni s úkoly, které plní Povodí Moravy. Jde zejména o správu významných vodních toků a činnosti spojené se zjišťováním a hodnocením stavu povrchových a podzemních vod v oblasti povodí Moravy. Odbornou přednášku vedla Ing. Michaela Růžičková z Útvaru vodohospodářského dispečinku Povodí Moravy, která seznámila posluchače zejména s protipovodňovou ochranou a způsobem, kterým se provádí sledování stavu koryt vodních toků a pobřežních pozemků v okamžiku mimořádné události, případně za krizové situace. Akcent byl položen na úkoly, jež má vodohospodářský dispečink a správce povodí. Získané informace studenti využijí při zpracování případových studií v oblasti bezpečnosti, zejména diplomových prací tematicky zaměřených do oblasti povodní.

Pro úplnost se uvádí, že cílem projektu „Vzdělávání pro bezpečnostní systém státu“ byla inovace vzdělávání a přípravy odborníků, která byla vedena záměrem prezentovat bezpečnost státu jako záležitost, za níž je odpovědna společnost jako celek.


PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM  

A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. 

 ​

 


Autor: Hana Malachová​

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa