Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Setkání lékařských fakult ČR a SR

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského zdravotnictví

Setkání lékařských fakult ČR a SR

Počet shlédnutí: 99

17.10.2014 • Se zahájením nového akademického roku již tradičně konalo setkání představitelů všech lékařských fakult univerzit České republiky a Slovenské republiky. Letošní setkání, které se uskutečnilo pod patronátem Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, proběhlo v překrásném prostředí Vysokých Tater. 

Na dvoudenním zasedání projednávali zástupci lékařských fakult v jednotlivých sekcích náplň studijních programů, kontrolu a hodnocení kvality studia, problematiku smluvních vztahů se zdravotnickými zařízeními, legislativní podporu lékařských fakult či problematiku specializačního vzdělávání lékařů. Na pořadu jednání byly dále ekonomické otázky možnosti čerpání strukturálních fondů, zahraniční spolupráce mezi lékařskými fakultami a zkušenosti s novým  programem Erasmus +. V sekci určené pro členy akademických senátů bylo projednáváno postavení Akademických senátů v rámci zákona o VŠ a pravomoci členů senátu jednotlivých fakult.

Je nadmíru potěšující, že i 11 let po rozdělení československého vysokého školství, je mezi oběma státy zachována aktivní spolupráce lékařských fakult, která si klade za cíl vzájemným předáváním zkušeností neustále zvyšovat standardy kvality nejen studia, ale i života svých studentů a zaměstnanců.


Autor: Lenka Zárybnická, foto: pořadatel konference

​​
​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa