Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Slavnostní imatrikulace studentů FVZ

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského zdravotnictví

Slavnostní imatrikulace studentů FVZ

Počet shlédnutí: 1842

16.10.2014 • Slavnostním imatrikulačním slibem zahájili oficiálně dne 10. října 2014 své akademické povinnosti v rámci vysokoškolského studia noví studenti Fakulty vojenského zdravotnictví Univerzity obrany. 

Po náročném maratonu, který zahrnoval úspěšné absolvování přijímacího řízení na VŠ, maturitu, nástup do služebního poměru vojáka z povolání a následně dvouměsíční přípravu ve Výcvikové základně Vyškov, předstoupilo před hlavní funkcionáře Fakulty vojenského zdravotnictví, Univerzity obrany a zástupce strategických partnerů FVZ Lékařskou a Farmaceutickou fakultu Univerzity Karlovy v Hradci Králové a Fakultní nemocnici v Hradci Králové devět studentů studijního oboru Zdravotnický záchranář, osmnáct studentů Vojenského všeobecného lékařství, tři studenti Vojenského zubního lékařství a čtyři studenti Vojenské farmacie.

Ti všichni jednohlasně slíbili, že vynaloží veškeré úsilí k rozšíření svých znalostí a dovedností, při studiu nezpronevěří své vojenské a občanské cti a budou hájit čest a vážnost instituce, na které se rozhodli získat své vysokoškolské vzdělání. Společně se studenty vojenského pregraduálního studia složilo slib i dvacet čtyři studentů prvních ročníků postgraduálního doktorského studia, mezi nimiž byli zástupci většiny doktorských studijních programů, které FVZ UO nabízí. 

Imatrikulační listiny předal studentům do rukou osobně děkan fakulty plukovník doc. MUDr. Jiří Páral, Ph.D., který jim mimo jiné popřál hodně štěstí a vytrvalosti při studiu. K přání úspěšného studia se připojil také prorektor pro vnitřní řízení UO plukovník gšt. Ing. Miloslav Bauer, Ph.D. Slavnostnímu aktu byli již tradičně přítomni představitelé magistrátu města Hradec Králové, jež dlouhodobě aktivně podporuje vysokoškolské studium ve městě. Věříme, že se se všemi zúčastněnými znovu setkáme, v závislosti na oboru, který studují, při slavnostních promocích za tři, pět nebo šest let. Hodně štěstí!

 

Autor: Lenka Zárybnická, foto: Miroslav Fidranský​

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa