Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Konference „Opotřebení, spolehlivost, diagnostika 2014“

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenských technologií

Konference „Opotřebení, spolehlivost, diagnostika 2014“

Počet shlédnutí: 191

15.10.2014 • Katedra bojových a speciálních vozidel uspořádala ve dnech 7. a 8. října mezinárodní konferenci „Deterioration, Dependability, Diagnostics 2014“. Konference se každoročně zaměřuje na problémy z oblastí souvisejících s opotřebením, spolehlivostí a diagnostikou složitých technických systémů. 

Jednání konference zahájil odborný grant konference prof. Ing. Jiří Stodola, DrSc. a přítomné hosty pozdravil prorektor pro vědeckou a expertní činnost Univerzity obrany plukovník prof. Ing. Martin Macko, CSc. a proděkan pro vědeckou činnost Fakulty vojenských technologií prof. RNDr. Jan Kohout, CSc.

První část konference byla věnována dvěma vyzvaným přednáškám. První přednesl prof. Ing. Viktor Ferencey, CSc. ze Slovenské technické univerzity v Bratislavě, který se ve své přednášce zabýval otázkami vývojových trendů v oblasti hybridních pohonů vozidel. Druhou přednášku přednesla doc. Ing. Zuzana Radová, Ph.D. z Českého vysokého učení technického v Praze. Přednáška se zabývala metodologií testů pasívní bezpečnosti při srážce vozidla s dítětem. Po plenárních přednáškách následovaly prezentace dalších účastníků konference.

Druhý den konference byl nejprve věnován představení domácí Katedry bojových a speciálních vozidel FVT, které provedl vedoucí katedry plukovník doc. Ing. Štefan Čorňák, Dr. Poté následovaly ukázky laboratoří tribodiagnostiky provozních hmot a vetroniky. Účastníci konference si také prohlédli experimentální balistickou laboratoř na Katedře zbraní a munice FVT a seznámili se s vývojem bezosádkových bojově průzkumných vozidel na Univerzitě obrany ve spolupráci se státním podnikem VOP CZ.

Autor: K-202    ​​

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa