Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Pedagogické vzdělávání v rámci projektu Inovace magisterského studijního programu na Fakultě vojenského leadershipu

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

Pedagogické vzdělávání v rámci projektu Inovace magisterského studijního programu na Fakultě vojenského leadershipu

Počet shlédnutí: 379

10.10.2014 • Dne 7. října 2014 byl závěrečným seminářem ukončen pilotní kurz Pedagogické kompetence akademických pracovníků, organizovaný v rámci realizace třetí klíčové aktivity projektu ESF OP VK Inovace magisterského studijního programu na Fakultě vojenského leadershipu.

Závěrečný seminář zahájil doc. Radomír Saliger, Ph.D. a seznámil účastníky s jeho cíli a organizací. Účastníci poté dle dříve vydaných pokynů prezentovali své názory, náměty a doporučení, ke kterým dospěli při studiu v kurzu. Semináře se aktivně zúčastnily i zkušené pedagožky PhDr. Ivana Nekvapilová, Ph.D. a Mgr. Pavla Macháčková, Ph.D., které v kurzu vyučovaly problematiku filozofie, pedagogické komunikace a andragogiky. Do diskuse přispěl aktivně i doc. RNDr. Ladislav Halberštát, CSc., který se na organizaci pilotního kurzu podílel.

Účastníci pilotního kurzu ve svých prezentacích mj. objasňovali svůj úhel pohledu na vyučované předměty, jejich obsah a kvalitu lektorů, kteří výuku prováděli. Je možné říci, že účastníci svoji účast v kurzu hodnotili pozitivně. Získali celou řadu poznatků a zkušeností z oblasti rozvoje pedagogických kompetencí získali příležitost k výměně zkušeností a názorů s dalšími pedagogy kateder Fakulty vojenského leadershipu. Na základě již dříve podaných námětů a připomínek účastníků pilotního kurzu byl koncipován inovovaný běh kurzu rozvoje pedagogických kompetencí, který byl již zahájen. Na závěr semináře manažer aktivity pro organizaci pilotního kurzu doc. Saliger zhodnotil průběh semináře, poděkoval účastníkům a předal jim osvědčení o úspěšném absolvování kurzu.   


PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM  

A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. 

 ​

 


Autor: Radomír Saliger​Jakub Odehnal​​​​​         

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa