Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Dvě konference Katedry logistiky

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

Dvě konference Katedry logistiky

Počet shlédnutí: 673

7.10.2014 • Druhá polovina září 2014 byla na Katedře logistiky ve znamení činorodé aktivity. Nejdříve, dne 12. září, uspořádala společně se společností Tart IX. vědeckou konferenci „Nové trendy ochrany produktů během výrobního procesu a přepravy“ a posléze, ve dnech 24. a 25. září, v rámci metodického dne ředitele sekce podpory ministerstva obrany, konferenci „Hospodaření s majetkem a management používání a údržby pozemní vojenské techniky“.

Cílem první z obou konferencí bylo seznámit účastníky s novými trendy v oblasti ochrany materiálu během uskladnění a přepravy. V úvodním bloku přednášek byla prezentována a diskutována témata týkající se koroze a ochrany proti korozi, ve druhé části konference pak zástupci Katedry logistiky, pplk. Tomáš Binar a mjr. Jiří Sukáč, seznámili posluchače s výsledky probíhajícího výzkumného projektu krátkodobého uložení nákladního vozidla Tatra 815 a vojenského vrtulníku Mi 24.

Konference se zúčastnilo celkem 60 osob, mezi nimiž nechyběli zástupci takových průmyslových podniků, jakými jsou Vítkovice Power Engineering, Doosan Škoda Power nebo Cortec Corporation. Navázanou spolupráci bude možno využít například při řešení diplomových prací studentů. Pro zájemce o výsledky setkání se navíc připravuje sborník studií. 

Oba výše zmínění příslušníci Katedry logistiky současně představili výsledky své práce ještě jednou a to na Mezinárodním strojírenském veletrhu Brno 2014, který proběhl ve dnech 29. září až 3. října. 

Druhým podnikem Katedry logistiky byla v pořadí již devátá výroční konference, která se uskutečnila v rámci metodického dne ředitele Sekce podpory Ministerstva obrany ČR brig. gen. Vladimíra Halenky. Na ní byly představeny výstupy z vědeckých projektů realizovaných na Univerzitě obrany a současný stav logistické podpory v oblasti hospodaření s materiálem a údržby techniky. Nosnými náměty konference byly nové poznatky z reorganizace struktur logistiky a její vliv na činnost vojsk, přičemž nejdiskutovanějšími tématy se stalo hodnocení stavu používání, údržby a oprav pozemní vojenské techniky a složitost podmínek nabývání majetku v rezortu obrany.

O tom, že o nové poznatky byl skutečný zájem, svědčí, že mezi 55 zúčastněnými byli jak zástupci sekce podpory ministerstva obrany a její Agentury logistiky, tak příslušníci logistiky vojenských útvarů a zařízení AČR, firmy, spolupracující s resortem obrany a akademičtí pracovníci, mezi nimi samozřejmě i zástupci Katedry logistiky. 

Úspěch konference doložil nejen samotný fakt, že její organizační výbor rozhodl o uspořádání dalšího, v pořadí již desátého ročníku, ale především vysoká úroveň přednesených příspěvků, jejichž zveřejnění se očekává v nejbližší době.

 

Text a foto: Katedra logistiky FVL​

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa