Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Středoškoláci se utkali v soutěži O pohár rektora UO

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Středoškoláci se utkali v soutěži O pohár rektora UO

Počet shlédnutí: 715

24.9.2014 • Univerzita obrany uspořádala tradiční vědomostně-dovednostní brannou soutěž pro studenty středních škol, která proběhla v úterý 23. září ve sportovním areálu univerzity v kasárnách Jana Babáka v Brně. V soutěži O pohár rektora Univerzity obrany se utkalo dvacet tříčlenných družstev z třinácti středních škol a gymnázií Jihomoravského kraje. 

První část soutěže zahrnovala zrychlený čtyřkilometrový přesun v areálu kasáren, kde na soutěžící ještě čekaly vědomostní disciplíny, které představovaly testy ze základních znalostí matematiky a fyziky, z reálií Velké Británie v angličtině a ze všeobecného přehledu.

Po odběhnutí vyznačené trasy následovaly branně dovednostní disciplíny. Každý středoškolák absolvoval tři hody granátem na cíl, střelbu ze vzduchovky na terč a překonání klasické vojenské překážkové dráhy. Nejvíce zábavy si středoškoláci užili ve štafetovém závodu na koloběžkách, v němž někteří předvedli slušné výkony. Víc námahy a zručnosti vyžadovala další z disciplín, a sice lanové aktivity, při nichž soutěžící plnili úkoly na lezeckém trenažéru „Jakub“. 

„Nejtěžší byl test z angličtiny, ale jinak se dalo zvládnout vše,“ hodnotili unisono studenti z Integrované střední školy automobilní v Brně. Z jejich umístění na desátém místě byla spokojená i pedagogická vedoucí Arnošta Vieweghová. „A i když nám při nominaci studentů do týmu vždy chybí děvčata, protože jich na naší škole mnoho nemáme, určitě přijdeme i příště,“ dodala s úsměvem.

Součástí branné soutěže, kterou připravilo Centrum tělesné výchovy a sportu UO spolu s oddělením vnějších vztahů UO, byla prezentace samotné Univerzity obrany. Žáci středních škol se dozvěděli informace o možnostech studia na jejích jednotlivých fakultách. Po soutěži studenti ochutnali pravý vojenský guláš, který si skutečně pochvalovali.

Závěrečnou tečkou 6. ročníku klání středoškoláků O pohár rektora Univerzity obrany bylo vyhlášení výsledků a slavnostní předání pohárů a cen nejúspěšnějším soutěžním týmům. Ve vědomostně-dovednostní soutěži zvítězilo družstvo Gymnázia a Střední odborné školy zdravotnické a ekonomické ve Vyškově, z druhé příčky se radovali studenti z Gymnázia T. G. Masaryka v Hustopečích a na třetím místě skončila dvě družstva, a to z brněnských gymnázií v ulici Křenová a na třídě Kapitána Jaroše.

Ke stažení: Výsledková listina​


​​

 

Autor: Pavel Pazdera, foto: Marek Žižlavský​​​​​

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa