Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Inovace magisterského studijního programu na Fakultě vojenského leadershipu

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

Inovace magisterského studijního programu na Fakultě vojenského leadershipu

Počet shlédnutí: 171

8.9.2014 • Dne 7. října 2014 bude ukončen závěrečným seminářem první běh kurzu „Zvyšování odborných pedagogických kompetencí pedagogických pracovníků“, který je organizován jako pilotní verze v rámci projektu Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu.

Kurz byl realizován v souladu s jeho organizačním a obsahovým zaměřením. Proběhl v deseti měsících, kdy byli účastníci prostřednictvím lektorů seznamováni s celou řadou odborných informací z andragogiky, práva, sociologie, sociální komunikace a dalších předmě​tů. Výuka probíhala kombinovanou formou: přednášky s diskusí, dále e-learning a semináře (výcvik dovedností a další výměna zkušeností). Na závěrečném semináři účastníci vystoupí před auditoriem s tématem, ve kterém zdůvodní jeho přínos pro další rozvoj jejich pedagogických kompetencí při výuce svých odborných předmětů. Na základě vyhodnocení aktivního podílu účastníků v průběhu kurzu a vystoupení na závěrečném semináři jim bude předáno osvědčení o absolvování tohoto kurzu.  Podle dosavadního sledování názorů účastníků lze usoudit, že uvedený kurz je pro pedagogy přínosem, protože jsou seznamováni s aktuálními informacemi, které se přímo, či zprostředkovaně týkají možností rozvoje jejich pedagogických kompetencí. Uvedené poznatky budou moci prakticky uplatnit ve výuce svých předmětů.

Organizační a obsahové zaměření kurzu bylo zhodnoceno a první řádný běh kurzu, který bude zahájen 9. září 2014, bude na základě tohoto zhodnocení inovován. Proběhne od září 2014 do června 2015. Výuka bude opět zajišťována formou přednášek s  diskusí, individuálním studiem odborné literatury a studijních opor v programu Moodle a navazujících seminářů k praktickému výcviku v pedagogických kompetencích. Sledována bude i účast na výuce v kurzu a plnění dílčích seminárních úkolů.


PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM  

A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. 

 ​

 


Autoři: Radomír Saliger, Jakub Odehnal​​​

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa