Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Začínají nově koncipované kariérové kurzy

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Začínají nově koncipované kariérové kurzy

Počet shlédnutí: 359

3.9.2014 • V symbolické časové shodě s desátým výročím vzniku Univerzity obrany začínají na této jediné vojenské vysoké škole v České republice nově koncipované kariérové kurzy. Do letošního běhu Kurzu Generálního štábu a Kurzu vyšších důstojníků vstoupilo 74 příslušníků AČR, aby naplnili kvalifikační požadavky na svůj kariérový růst a s tím spojené jmenování do vyšší hodnosti.

„Jsem rád, že se nám podařilo najít průnik zájmů armády a možností Univerzity obrany,“ uvedl první zástupce náčelníka Generálního štábu generálmajor Josef Bečvář na pondělním zahájení kurzů v prostorách UO. V souladu s aktuálními požadavky AČR bude v kurzech kladen větší důraz na aktivní participaci studentů na procesu vzdělávání a také na změnu způsobu myšlení, na všeobecný rozhled a ostatní osobnostní charakteristiky typické pro vyzrálou osobnost občana – profesionálního vojáka. „Cílem kurzů bude nejen naučit vás rozhodovat, ale také přebírat zodpovědnost za svá rozhodnutí, která budete činit na různých úrovních velení,“ nastínil průběh studia rektor-velitel UO brigádní generál Bohuslav Přikryl.

Výuku zajišťuje Centrum bezpečnostních a vojenskostrategických studií, které stejně jako celá Univerzita obrany prošlo v posledním období významnými změnami. „Centrum je nyní saturováno odborníky, které pro daný úkol považujeme za ty správné,“ řekl na adresu této součásti UO rektor-velitel a dodal, že účastníci kurzů získají vzdělání srovnatelné s absolventy obdobných typů škol v zahraničí.


Autor: Viktor Sliva

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa