Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Na UO se školí specialisté na kodifikaci materiálu pro logistiku

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Na UO se školí specialisté na kodifikaci materiálu pro logistiku

Počet shlédnutí: 99

27.8.2014 • Na půdě Univerzity obrany byl v pondělí 25. srpna zahájen druhý ročník mezinárodní kodifikační akademie NCS College, jejímž spolupořadatelem je alianční výbor - Skupina národních ředitelů pro kodifikaci (AC/135). Během dvou kurzů budou účastníci ze 13 zemí studovat základní kodifikační procesy a osvojovat si konkrétní znalosti a dovednosti z oblasti Kodifikačního systému NATO. 

Studenty, lektory i spoluorganizátory akademie přivítal jménem Univerzity obrany proděkan pro vědeckou a výzkumnou činnost Fakulty ekonomiky a managementu podplukovník Pavel Foltin, na nějž při úvodním setkání navázal předseda výboru AC/135 Marek Dalkowski: „Tyto kurzy se dříve konaly ve Spojených státech a nebylo snadné udržet jejich vysokou organizační úroveň. Ale Univerzita obrany a Národní kodifikační úřad České republiky se již při prvním ročníku akademie v roce 2012 osvědčily a já doufám, že se i letos podaří organizační úroveň udržet stejně vysoko.“

NCS – NATO Codification System se stal de facto světovým standardem kodifikace materiálu pro logistiku obranných sil, ke kterému v současnosti přistoupilo již 65 zemí. Velká část z nich leží v Evropě, kde se hostitelské role pro kodifikační kurzy ujala Univerzita obrany. Do Brna v rámci NCS College 2014 dorazili manažeři a kodifikátoři z Brazílie, České republiky, Egypta, Finska, Chorvatska, Irska, Itálie, Japonska, Lotyšska, Malajsie, Norska, Rakouska a Slovenska. Letošní akademie má dvě části – Kurz pro manažery a logistiky (25. až 29. srpna) a Kurz pro kodifikátory (1. až 19. září).

Výuku v obou kurzech akademie zajišťují lektoři z AC/135, NSPA (NATO Support Agency), Univerzity obrany, společnosti AURA a Národních kodifikačních úřadů USA, Rakouska a České republiky. Pro účastníky akademie jsou rovněž připraveny doprovodné kulturní a sportovní akce, v jejichž průběhu budou mít možnost seznámit se s historií a současností České republiky.

Autor: Viktor Sliva

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa