Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Navždy odešla naše kolegyně Šárka Sobotková

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Navždy odešla naše kolegyně Šárka Sobotková

Počet shlédnutí: 511

26.8.2014 • Ve věku nedožitých 59 let po dlouhém a statečném boji podlehla ve čtvrtek 21. srpna 2014 zákeřné nemoci paní doc. Ing. Šárka Sobotková, CSc., akademická pracovnice UO a předsedkyně základní organizace Českomoravského odborového svazu civilních zaměstnanců armády na Univerzitě obrany.

Paní Šárka Sobotková se narodila 3. října 1955 v Bohumíně. Po absolvování bohumínského gymnázia vystudovala obor Konstrukce a dopravní stavby na Stavební fakultě Vysokého učení technického v Brně a v roce 2002 byla na základě úspěšného habilitačního řízení na tehdejší Vojenské akademii v Brně jmenována docentem v oboru Vojenské stavby.

Celou svoji profesní kariéru Šárka Sobotková zasvětila výchově a vzdělávání studentů vojenské vysoké školy. Když v roce 1980 nastoupila na tehdejší Vojenskou akademii Antonína Zápotockého v Brně, ani jí nenapadlo, že zde stráví úctyhodných téměř 34 let akademické praxe na Katedře ženijních technologií, resp. katedrách, které byly jejími předchůdkyněmi. Za tu dobu se úspěšně podílela na vzdělávání studentů, výchově a školení doktorandů, jakož i na vědecké činnosti se zaměřením na problematiku dopravních staveb. Posledních dvanáct let vykonávala funkci zástupce vedoucího katedry.

Kromě svých pracovních aktivit byla Šárka Sobotková dlouhodobě a velice aktivně zapojena rovněž do odborářské činnosti. Byla mj. jedno funkční období členkou nejvyšších orgánů odborového svazu a posledních devět let předsedkyní zdejší základní organizace ČMOSA.   

Paní Šárka Sobotková zemřela po dlouhé těžké nemoci, s níž, bohužel neúspěšně, v posledních letech velice statečně bojovala. Odchodem Šárky Sobotkové ztratili nejenom příslušníci Katedry ženijních technologií, ale i celá akademická obec a ostatní zaměstnanci Univerzity obrany, vzácnou kolegyni, kamarádku, učitelku a především skvělého člověka.

Poslední rozloučení se Šárkou Sobotkovou se koná v pátek 29. srpna 2014 v 13.15. hodin ve velké obřadní síni brněnského krematoria. Autobus pro smuteční hosty bude přistaven na rohu ulic Hrnčířská a Kounicova s odjezdem v 12.30 hodin.


Autor: Miloslav Havlín​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa