Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Studenti Univerzity obrany slavnostně odpromovali

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Studenti Univerzity obrany slavnostně odpromovali

Počet shlédnutí: 583

28.7.2014 • Brněnské Janáčkovo divadlo se v pátek 25. července 2014 celkem čtyřikrát zaplnilo absolventy Univerzity obrany, kteří zde promocemi slavnostně ukončili své studium. Na pódiu postupně složilo slib, převzalo diplomy a akademický titul bakalář, respektive inženýr získalo 450 dosavadních studentů, příslušejících téměř rovným dílem k Fakultě ekonomiky a managementu a k Fakultě vojenských technologií.

Promocí se kromě akademických pracovníků univerzity a fakult zúčastnili významní hosté, mezi nimi vojenský přidělenec Vietnamu starší plukovník Nguyen Van Chung, první zástupce náčelníka Generálního štábu AČR generálmajor Miroslav Žižka, ředitel Sekce podpory MO brigádní generál Vladimír Halenka nebo ředitel odboru vojenského letectví MO plukovník gšt. Petr Brouček.

Slavnostní ukončení vysokoškolského studia nejdříve absolvovali studenti Fakulty vojenských technologií UO. Děkan FVT plukovník Libor Dražan předal diplomy více než dvěma stovkám absolventů této fakulty. Mezi nimi i poručíku Lukáši Grmolcovi, který se v květnu úspěšně zúčastnil kurzu na základně Francouzské cizinecké legie v džungli Jižní Ameriky a patří mezi desítku studentů FVT, kteří za studijní výsledky získali ocenění ministra obrany ČR a rektora-velitele UO. „Prožijte si tento den a tyto okamžiky tak, aby navždy zůstaly zapsány ve vaší paměti nejen jako stvrzení vaší vysoké odborné kvalifikace, ale i jako váš závazek vůči škole, na které jste studovali,“ řekl během shromáždění na adresu absolventů děkan FVT a zdůraznil, že pověst fakulty a samotné univerzity je dána právě především pověstí a skutečnou úrovní jejich absolventů. „Věřím, že jste se během studií mnohému naučili a že si z fakulty odnesete něco víc než jen diplomy. Mám na mysli jak hluboké znalosti z oborů, které byly předmětem vašeho studia, tak i schopnosti získané poznatky prakticky uplatňovat.“

Po skončení promocí Fakulty vojenských technologií UO pokračoval slavnostní akt v Janáčkově divadle shromážděním akademické obce Fakulty ekonomiky a managementu UO. Průběh ceremoniálu se mírně lišil od toho předchozího – absolventi přebírali diplomy v malých skupinách, které příbuzní a známí v hledišti ocenili společným potleskem. Promovalo celkem 232 absolventů vojenského a civilního studia, s vyznamenáním prospělo dvacet pět z nich. Před zaplněné hlediště předstoupil i poručík Daniel Buršík, jehož za dosažené studijní výsledky ocenil náčelník Generálního štábu AČR. Děkan plukovník Vladan Holcner ve svém závěrečném projevu připomněl absolventům tři hodnoty významné pro život – pravdu, ctnost a svobodu. „Jejich uplatňováním a dodržováním naplníte smysl vzdělání, které jste získali na Fakultě ekonomiky a managementu,“ uvedl děkan. Poručice Naďa Kellnerová pak jménem ostatních absolventů navazujícího magisterského studia na FEM poděkovala všem, kdož úspěšné studenty v jejich úsilí podporovali. „Většina z nás je na získané vzdělání hrdá a nyní je jen na nás, jak je v praktickém životě uplatníme,“ uvedla čerstvě promovaná absolventka Univerzity obrany.



Fotogalerie:

 Promoce absolventů UO​

 

Autor: Viktor Sliva, foto: autor a Pavel Pazdera​

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa