Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Nový profesor na Univerzitě obrany

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Nový profesor na Univerzitě obrany

Počet shlédnutí: 929

10.7.2014 • Kapitán doc. Ing. Jan Leuchter, Ph.D., akademický pracovník Katedry radiolokace Fakulty vojenských technologií Univerzity obrany převzal v pondělí 30. června z rukou ministra obrany Martina Stropnického jmenovací dekret profesora. O jmenování Jana Leuchtera profesorem pro obor vojenská technika – elektrotechnická rozhodl prezident republiky Miloš Zeman dne 13. května na návrh Vědecké rady Univerzity obrany. 

Profesor Leuchter začínal svoji odbornou kariéru jako projektant v AERO Vodochody a.s. Od roku 1999 pracoval na Vojenské akademii v Brně a po založení Univerzity obrany působí na její Fakultě vojenských technologií. Odborně se zaměřuje na mobilní zdroje elektrické energie a oblast výkonových polovodičových měničů. Je autorem řady odborných publikací a řešitelem desítek vědeckých projektů. 

Cesta ke jmenování profesorem vedla třemi hlavními směry. „Byla to zahraniční spolupráce na poli měničů pro obnovitelné zdroje a související akumulace energie pro mobilní zařízení, dále jsem řešil řadu projektů ve spolupráci s Grantovou agenturou ČR a hodně času jsem také věnoval pedagogické činnosti, především přípravě nových studijních programů,“ uvádí nově jmenovaný profesor Leuchter. 

Slavnostního aktu předání jmenovacího dekretu se ve vojenském salonku Ministerstva obrany ČR zúčastnili vrcholní představitelé ministerstva, rektor-velitel Univerzity obrany brigádní generál Bohuslav Přikryl a další zástupci univerzity.

 

Autor: Viktor Sliva​

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa