Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Smíšené družstvo studentů Univerzity obrany běhalo pro charitu

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Smíšené družstvo studentů Univerzity obrany běhalo pro charitu

Počet shlédnutí: 517

7.7.2014 • Ve dnech 13. a 14. června 2014 se v Blansku konal již druhý ročník charitativní akce You Dream We Run. Jednalo se o charitativní 24hodinový štafetový běh, kdy se v družstvu, které má libovolný počet členů, střídají jednotlivci v běhu na ovále. Symbolicky přitom nesou kolík s označením daného družstva a zapisují si počet naběhaných kol tak, aby se mohli srovnávat s ostatními družstvy. Hlavní myšlenkou akce je setkání lidí za účelem pobavit se, posílit sociální cítění a splnit sen někomu, kdo to potřebuje.

Nad touto akcí převzalo záštitu vedení města Blanska. Vše se uskutečnilo ve sportovním areálu na Mlýnské v Blansku, kde je odpovídající prostředí. Neoficiálně se za UO akce zúčastnili a reprezentovali: rotný Stanislav Vaněk, desátnice Jana Osičková, desátník Jakub Ondrůšek, desátník Filip Seidl, svobodnice Dominika Nevěřilová, svobodnice Andrea Tuťálková, Anna Bergerová, poručík Viktor Vitoul (bývalý student), plukovník Libor Dražan s manželkou Věrou a dětmi Pavlem a Karlou. Členů družstva sice nebylo mnoho, ale přesto tento tým, nesoucí název MAXIMÁTOŘI, naběhal 251 km.

Výtěžek na charitu byl především z prodeje triček s logem akce a nějaké peníze přidali i jiní sponzoři. Cílem bylo vybrat dostatečné množství peněz na splnění snu Marka Kováře, chlapce s mentálním postižením. Marek si přál nový pokojíček a na ten se také podařilo díky této akci nastřádat.

Akce stejného typu proběhla již před rokem a poprvé ji hostil sportovní areál UO v Brně v Pisárkách a na stejném místě v Blansku. Letos je brněnské You Dream We Run posunuto až na konec září, tedy 26. – 27. 9. 2014 a místo konání je zatím domluveno ve sportovním areálu v Lužánkách.

Více o You Dream We Run na: http://www.youdreamwerun.cz/.

 

Autor: Za tým MAXIMÁTOŘI Stanislav Vaněk​​​

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa