Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Obhajoby závěrečných prací v 26. Kurzu Generálního štábu

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Obhajoby závěrečných prací v 26. Kurzu Generálního štábu

Počet shlédnutí: 355

25.6.2014 • V úterý 24. června se na Univerzitě obrany uskutečnily obhajoby závěrečných prací účastníků 26. Kurzu Generálního štábu „armádního generála Karla Klapálka“. V kurzu studovalo a práce obhajovalo 6 důstojníků AČR v hodnosti plukovníka. 

Garantem nejvyššího kariérového kurzu v rámci programů celoživotního vzdělávání vyšších důstojníků je Katedra celoživotního vzdělávání Fakulty ekonomiky a managementu Univerzity obrany.

Pětičlenné komisi, před níž účastníci kurzu obhajovali své práce, předsedal zástupce náčelníka Generálního štábu – náčelník štábu generálmajor Ing. František Malenínský. Spolu s ním byli členy komise i další zástupci Generálního štábu MO a dále Univerzity obrany a Akademie ozbrojených sil Liptovský Mikuláš, kterou reprezentoval doc. Ing. Peter Spilý, Ph.D.

V průběhu studia byli účastníci kurzu seznámeni s problematikou vojenského umění, strategického řízení a bezpečnostní a obranné politiky. Studium absolventi završili obhajobami svých prací, které zhodnotil generálmajor Malenínský: „Výsledky obhajob závěrečných prací ukázaly, že studium v kurzu Generálního štábu bylo pro absolventy přínosem a posunulo je v jejich rozhledu a chápání problematiky řízení obrany státu. Pevně věřím, že nabyté zkušenosti plně využijí ve své další kariéře.“

Nejlepšími studenty byli vyhodnoceni plukovník Ing. Miloslav Lafek a plukovník Ing. Pavel Lipka. Slavnostní vyřazení absolventů kurzu proběhne současně s vyřazením absolventů kurzu pro vyšší důstojníky v distanční formě ve čtvrtek 26. června 2014 v 10.00hod v prostorách Nové radnice města Brna.


Autor: Ivo Pikner, foto: Viktor Sliva​

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa