Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Návštěva opravárenského závodu pro radiolokátory

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenských technologií

Návštěva opravárenského závodu pro radiolokátory

Počet shlédnutí: 182

20.6.2014 • Dne 15. května 2014 se studenti prvního ročníku magisterského studia, student druhého ročníku bakalářského studia a student doktorského studia fakulty vojenských technologií oboru radiolokace zúčastnili exkurze ve firmě Delta Army. Jednou z aktivit, kterou se firma zabývá, je i oprava radiolokátorů bývalého SSSR používaných v současnosti Armádou České republiky. V objektu, dnes již civilní firmy, se nachází také několik dalších firem.

Firma Delta Army s.r.o. je rozdělena na dílny, kde opravuje jednotlivé části radiolokátorů: antény, vysílače, napájecí zdroje pro radiolokátory. Měli jsme možnost vidět praktické ukázky funkčnosti radiolokátorů, jako zachycení cíle radiolokátorem, zpracování informace pro zobrazovací zařízení a mnohé další činnosti.

V studijních skupinách jsou i zahraniční studenti z Vietnamu, kteří měli možnost porovnat prováděné opravy ruské techniky v Čechách a tak, jak se provádí ve Vietnamu.                                   

Exkurse se nám moc líbila, jenom počasí bylo trochu nevlídné. Venku byla zima a foukal silný vítr. Exkurse byla přesto velmi zajímavá. Viděli jsme praktické ukázky radiolokátorů, jejich části, elektronické řízení a provoz, což částečně známe z výuky ve škole. Díky exkursi jsme lépe porozuměli principům a režimům práce radiolokátorů. Podařilo se nám získat od zkušených opravářů více informací a znalostí, které potřebujeme pro naši budoucí práci.


Autoři: studenti prvního ročníku magisterského studia Katedry radiolokace

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa