Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita hostila seminář ke kontrolnímu systému jakosti PHM

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Univerzita hostila seminář ke kontrolnímu systému jakosti PHM

Počet shlédnutí: 433

12.6.2014 • Nezbytnou podmínkou pro spolehlivý a bezpečný provoz pozemní a letecké techniky AČR jsou kvalitní pohonné hmoty. Kontrolní systém jakosti PHM v resortu Ministerstva obrany, způsoby udržení stanovených parametrů a minimalizace rizik narušení jakosti poskytovaného sortimentu jsou témata tvořící náplň semináře, který ve dnech 11. a 12. června uspořádala Katedra logistiky FEM Univerzity obrany. 

Při zahájení semináře připomněl vedoucí Katedry logistiky plukovník gšt. Ing. Zbyšek Korecki, Ph.D. nezbytnost rozvíjet nejen všeobecnou logistiku, ale i specializované odbornosti: „My v některých oborech potřebné znalosti ztrácíme a bude obtížné tyto ztráty nahrazovat.“ Nedostatek potřebné erudice právě v oblasti nakládání s pohonnými hmotami potvrdil i odborný garant semináře podplukovník Ing. Václav Zajíček, Ph.D., podle něhož je tato situace způsobena mimo jiné i velkou obměnou personálu a příchodem nových profesionálů bez potřebného zázemí. „Problematika PHM přitom zahrnuje celou škálu aspektů, počínaje šířkou dodávaného sortimentu a ochranou životního prostředí konče,“ popsal podplukovník Zajíček rozsah dané logistické specializace.

Odborné přednášky, jejichž posluchači byli řídicí a majetkové orgány MU 3.0 z jednotlivých útvarů AČR, probíhaly ve spolupráci s civilními organizacemi. Jejich zástupci předali zkušenosti z kontroly jakosti PHM v průběhu jejich životního cyklu. A to od výroby, kterou reprezentovalo PARAMO, a.s., přes Správu státních hmotných rezerv jako klíčového distributora pohonných hmot do AČR, až po firmu SGS CZECH REPUBLIC s.r.o., která zaujímá dominantní postavení v poskytování služeb v oblasti inspekcí, ověřování, testování a certifikací.

Autor: Viktor Sliva​

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa