Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Workshop Vzdělávání pro bezpečnostní systém státu

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

Workshop Vzdělávání pro bezpečnostní systém státu

Počet shlédnutí: 84

9.6.2014 • Dne 5. června 2014 se na půdě Univerzity obrany uskutečnil pracovní workshop „Vzdělávání pro bezpečnostní systém státu“, který proběhl pod záštitou prorektora pro marketing a vnější vztahy, prof. Ing. Rudolfa Urbana, CSc. Pořádaný workshop navazuje na aktivity realizované v rámci projektu Evropských strukturálních fondů „Vzdělávání pro bezpečnostní systém státu“ (CZ.1.07/2.2.00/15.0070), který probíhal v letech 2011 až 2013.

Na workshopu vystoupil prorektor prof. Rudolf Urban, zástupci Hasičského záchranného sboru ČR, Policie ČR, ale rovněž zástupci partnerských vysokých a středních škol. Workshopu se zúčastnili jak odborníci z oblasti bezpečnosti, tak i akademičtí pracovníci Fakulty ekonomiky a managementu a studenti oboru Bezpečnostní management.

Workshop se zabýval problematikou vzdělávání v oblasti bezpečnosti. Akcent byl položen na výměnu informací mezi akademickými pracovníky, studenty a partnery z řad veřejného a soukromého sektoru včetně bezpečnostních služeb a ostatních stakeholders zainteresovaných v procesu bezpečnostního managementu. Záměrem organizátorů bylo, v návaznosti na snahu EU, podpořit aktivity směřující k zajištění udržitelného rozvoje společnosti v oblasti bezpečnosti. Paralelním záměrem bylo podpořit rozvoj výzkumu a vzdělávání v dané sféře. 

Cílem projektu Vzdělávání pro bezpečnostní systém státu byla inovace systém vzdělávání a přípravy odborníků pro bezpečnostní systém státu prostřednictvím inovace studijního programu Ekonomika a management. Projekt byl zaměřen na komplexní přístup ke vzdělávání pro zájemce orientující se na bezpečnostní problematiku, kteří současně představovali hlavní cílovou skupinu projektu. Ambicí projektu byl příspěvek k zobecňování zkušeností a poznatků získaných v průběhu realizace projektu tak, aby se problematika bezpečnosti vnímala jako celospolečenská zodpovědnost.


PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM  

A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.   


 

Autor: Pavel Foltin, foto: Viktor Sliva​ ​

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa