Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Katedra logistiky školila příslušníky štábů 4. brn

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

Katedra logistiky školila příslušníky štábů 4. brn

Počet shlédnutí: 152

6.6.2014 • V tomto týdnu se na Katedře logistiky Fakulty ekonomiky a managementu uskutečnil odborný kurz zaměřený na používání logistického informačního systému NATO – LOGFAS. Kurz byl organizován pro devět příslušníků 4. brigády rychlého nasazení, konkrétně pro funkcionáře logistiky štábů brigády a podřízených praporů. 

Účelem kurzu bylo proškolení příslušníků štábů brigády pro plánování a operativní řízení logistického zabezpečení v rámci mnohonárodní operace s využitím informačního systému LOGFAS. Důvodem je jednak nadcházející příprava zapojení brigády do úkolového uskupení NRF 2015 (mnohonárodní uskupení sil rychlé reakce). Dalším důvodem je splnění kritérií hodnocení CREVAL pro dosažení plných operačních schopností 4. brigádního úkolového uskupení. Mimo jiné se 4. brn připravuje k provedení zahraničních cvičení NOBLE LEDGER 2014 v sestavě německo-holandského sboru a SABRE JUNCTION 2014, kde bude systém LOGFAS všemi zúčastněnými stranami používán.

Absolventi kurzu zvládli základní praktika s moduly Geomanager a LogFAS Data Manager, včetně importu dat vygenerovaných logistickým informačním systémem ISL do aktuální verze databáze LOGBASE. V závěru kurzu jeho účastníci samostatně zpracovali logistické hlášení typu LOGUPDATE pro zadanou situaci.

 

Autor: Miroslav Pecina, foto: Viktor Sliva

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa