Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Budoucí dělostřelečtí velitelé navštívili 13. dělostřelecký pluk

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

Budoucí dělostřelečtí velitelé navštívili 13. dělostřelecký pluk

Počet shlédnutí: 787

2.6.2014 • Dne 22. 5. 2014 studenti třetího ročníku bakalářského studia modulu Velitel dělostřeleckých jednotek navštívili spolu s Katedrou řízení palebné podpory (K-107) 13. dělostřelecký pluk v Jincích. Cílem zaměstnání bylo seznámit studenty s organizací a řízením „Cvičení řízení palby oddílu s bojovou střelbou“, a také s hlavní dělostřeleckou posádkou AČR. 

Ihned po příjezdu do prostoru Valdek ve Výcvikovém táboře Jince se studentů ujal zástupce velitele pluku, který je z pozice řídícího cvičení seznámil s problematikou plánování, přípravy a provedení cvičení. Po zodpovězení dotazů si studenty převzal velitel cvičícího 131. dělostřeleckého oddílu, který je podrobně seznámil s rozvinutým místem velení oddílu, s jeho funkcemi, pracovišti a způsobem velení útvaru v poli. 

Přestože cvičení stále probíhalo a velitel oddílu se musel vrátit k velení podřízeným bateriím, našel si ještě čas na zodpovězení několika studentských dotazů. Po této ukázce na místě velení se studenti přesunuli do kasáren 13. dělostřeleckého pluku v Jincích, kde je přivítal velitel pluku plukovník gšt. Ing. Jan Třináctý. Ten je seznámil jak s historií, tak i se současnými podmínkami práce a života dělostřelců v Jincích. „Nebylo to žádné nudné vyprávění“, hodnotí následně studenti. Poté představil vrchní praporčík pluku studentům prostory kasáren a to včetně vnitřních prostor budov jednotek a parku vojenské techniky. Celou návštěvu završila společná fotografie učební skupiny a příslušníků katedry s velitelem pluku na vlajkovišti útvaru.

Na závěr studenti hodnotí: „Během celé návštěvy jsme několikrát slyšeli a také se přesvědčili, že Jince možná nejsou nejlepší místo k žití, ale jsou opravdu skvělým místem pro práci a budování dělostřelecké kariéry. Za učební skupinu 13-3D bychom tímto chtěli poděkovat mateřské katedře 107 za přípravu celé akce a veliteli 13. dp za to, že ji podpořil a umožnil.“


Text: Martin Kapusta a Milan KalinaFoto: Milan Kalina​

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa