Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Jednání týmu MATC na Univerzitě obrany

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Jednání týmu MATC na Univerzitě obrany

Počet shlédnutí: 827

30.5.2014 • Ve středu 28. května se v Síni vědecké rady Univerzity obrany v rámci projektu Mnohonárodního centra pro letecký výcvik (Multinational Aviation Training Centre – MATC) uskutečnilo jednání ředitelů MAA (Military Aviation Authority). Jednání se účastnil ředitel Maďarského dopravního a leteckého úřadu plukovník Gyula Papp, Ph.D. a chorvatský ředitel Vojenského úřadu pro letectví major Hrvoje Filipovič.

Za českou stranu, která je v tomto projektu vedoucí zemí, jednání vedli ředitel Odboru vojenského letectví Ministerstva obrany ČR plukovník gšt. Ing. Petr Brouček a další vedoucí funkcionáři odboru zodpovědní za jednotlivé oblasti působnosti této instituce: Oddělení letecké techniky, Oddělení letové a navigačních služeb, Oddělení leteckých pozemních zařízení a licencování a Oddělení bezpečnosti letů. Na jednání se podílel také vedoucí projektové skupiny MATC Ing. Václav Čejka, pracovník MO ČR. Univerzitu obrany zastupoval prorektor pro vnitřní řízení plukovník gšt. Ing. Miloslav Bauer, Ph.D., který také účastníkům představil UO. Organizačně pak akci zabezpečovala Katedra letectva FVT prostřednictvím vedoucího katedry z pověření podplukovníka Ing. Jiřího Kacera, Ph.D. Plánovaná slovenská delegace, ještě donedávna člen týmu MATC, se z jednání omluvila.

Úkolem MATC je poskytnout výcvik posádek a technického personálu vrtulníků typu Mi s maximálním využitím současných schopností a struktur s cílem minimalizovat celkové náklady. Cílem jednání potom bylo ujasnění kompetencí jednotlivých stran a dohoda o dalším rozvoji projektu. V jeho průběhu byl schválen kalendář dalších jednání společného týmu a termíny podpisů nezbytných bilaterálních dohod. Dále se shodli na vytvoření souboru dotazníků, které budou postihovat jednotlivé oblasti spadající do gesce národních úřadů. Tento dotazník bude po vyplnění základem pro bilaterální jednání mezi zúčastněnými stranami.

Účastníci vyjádřili velké poděkování Univerzitě obrany a Katedře letectva za možnost uspořádání pracovního jednání v jejích reprezentativních prostorách a za podporu a vstřícnost při jeho organizaci.


Autor: Jiří Kacer, foto: Viktor Sliva a Jiří Kacer​

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa