Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Mezinárodní sportovní den rektora-velitele na Univerzitě obrany

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Mezinárodní sportovní den rektora-velitele na Univerzitě obrany

Počet shlédnutí: 361

​23.5.2014 • Desítka brněnských sportovišť se ve čtvrtek 22. května stala místem klání v rámci tradičního sportovního dne rektora-velitele Univerzity obrany. Po brzkém ranním zahájení na fotbalovém hřišti v kasárnách Jana Babáka se studenti a zaměstnanci univerzity rozešli na sportoviště nejen v samotném areálu kasáren, ale také na další lokality, mimo jiné do loděnice a na beachvolejbalové kurty na břehu Brněnské přehrady. 

Sportovní den je vždy vítán všemi účastníky, neboť se mohou aktivně zapojit do mnoha atraktivních disciplín a zapomenout tak na své každodenní pracovní povinnosti. Účastní se ho studenti vojenských i civilních programů Fakulty ekonomiky a managementu a Fakulty vojenských technologií společně se zaměstnanci školy. Rektor-velitel Univerzity obrany brigádní generál profesor Bohuslav Přikryl ve svém proslovu na zahajovacím nástupu ocenil mezinárodní charakter sportovního dne, jehož se tentokrát kromě studentů zahraničních vojenských škol pobývajících v Brně v rámci programu Erasmus zúčastnili i kadeti z Polska a Maďarska, kteří přijeli přímo na tuto akci.

Zahraniční účastníci svým domácím kolegům zostřili konkurenci především v bazénu a na trati military quadriatlonu. Ve dvou plaveckých disciplínách totiž zvítězil kadet Sebastian Markiewicz z vroclavské vojenské akademie. Svůj úspěch přičítá intenzivnímu tréninku bezprostředně před cestou do Brna: “Před měsícem jsem vyhrál obdobné závody u nás, a když jsem se dozvěděl o vašem sportovním dnu, rozhodl jsem se na něj pořádně natrénovat. A vyšlo to!“ V military quadriatlonu dvě nejvyšší příčky obsadily domácí týmy, na stupních vítězů je doplnili studenti z Budapešti, mezi nimi Zsolt Kappeller: „Příprava nebyla jednoduchá, protože jsme neznali přesný průběh závodu. Nevěděli jsme třeba, jestli náklaďák budeme tlačit, nebo táhnout.“ Zmíněnou silovou disciplínu doplnilo v závodě absolvování překážkové dráhy na suchu a ve vodě a přenášení břemene.

Centrum tělesné výchovy a sportu připravilo celou řadu soutěžních i nesoutěžních disciplín. K těm prvním patřil již zmíněný military quadriatlon a dále malá kopaná, squash, soutěž ve střelbě z pistole, nohejbal, vojenské lezení a florbal. Nabídku nesoutěžních aktivit tvořily bowling, zumba, turistika, vyjížďka na kanoích a jachting, cyklistika a spolu s nimi i netradiční sporty – mölki a kube. Soutěže ve třech odvětvích - plavání, plážovém volejbalu a tenisové dvouhře - byly zároveň přebory UO. Součástí sportovního dne bylo i profesní přezkoušení stálého stavu.

Všichni účastníci si pochvalovali slunečné počasí, které během sportovního dne panovalo. Výjimkou byli snad jen příznivci jachtingu, kterým vyjížďky notně zkomplikoval silný vítr a neklidná hladina Brněnské přehrady.

Nejostřejší sportovní souboje pravděpodobně probíhaly v areálu v Pisárkách. Turnaje v malé kopané se zde zúčastnil i Vietnam team, jehož členem byl student pátého ročníku Fakulty vojenských technologií Xuan Tra Duong: "Skončili jsme druzí, což nás těší. Ale hrálo se velmi tvrdě. Museli jsme se v tom přizpůsobit našim soupeřům.“

Jeden z netradičních sportů tentokrát vyzkoušel rotmistr Martin Luska, student Fakulty ekonomiky a managementu, který v předchozích letech většinou chodil na bowling: „Letos jsem zvolil mölki, protože jsem nevěděl, co tento sport obnáší, a zdál se mi být zajímavý.“

Nejúspěšnějším sportovcům se dostalo pocty na závěrečném vyhlášení výsledků. Všem, kteří vystoupili na stupně vítězů, poblahopřál rektor-velitel Bohuslav Přikryl a spolu s ním i bývalý olympionik a reprezentant a v hodu diskem Gejza Valent. Jak dokládá fotografie, ne vždy byla tato gratulace jednoduchá, neboť v případě malé kopané vystoupil na nejvyšší stupeň celý vítězný tým.


Autor: Jiřina Polcrová, Viktor Sliva, foto: Viktor Sliva 

Fotogalerie:



 Sportovní den rektora - vyhlášení výsledků​


Ke stažení: 


​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa