Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Úspěšná družstva střelců z Univerzity obrany

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Úspěšná družstva střelců z Univerzity obrany

Počet shlédnutí: 796

20.5.2014 • Střelecká družstva příslušníků Univerzity obrany dosáhla výrazné úspěchy na nedávných soutěžích konaných v Semilech a v Prosiměřicích u Znojma. Ze samotného jihu Moravy si přes deštivé a větrné počasí minulého týdne přivezlo celkové vítězství nejen smíšené družstvo, ale mezi jednotlivci na nejvyšší stupeň vystoupila i rotná Bc. Štěpánka Mynaříková. 

Účast jedné ženy byla podmínkou pro přijetí do 18. ročníku přeboru ve střelbě ze služební zbraně smíšených tříčlenných družstev, který v pátek 16. května upořádalo v Prosiměřicích Okresní ředitelství PČR Znojmo. Univerzitu obrany tak spolu s Mgr. Radkem Nedomou a podplukovníkem Ing. Petrem Eisenhammerem reprezentovala rotná Štěpánka Mynaříková. Ta v soutěži, která zahrnovala 10 ran na pistolový mezinárodní terč a stejný počet ran na terč nekrytě ležící figuru s kruhy, zvítězila nejen v kategorii žen, ale svým výkonem dokázala přestřílet i všechny muže, a stala se tak absolutním vítězem jednotlivců. Velkou měrou tím přispěla k vítězství celého družstva.

Úspěšní byli univerzitní střelci i na sedmém ročníku soutěže „Memoriál ppor. Petra Šimonky“, který proběhl 24. dubna na střelnici v Semilech. Zde se soutěžilo ve střelbě z 9 mm pistole Pi vz.82, 3+10 ran vstoje, vzdálenost 25 metrů na terč nekrytě ležící figura s kruhy + 10 ran na mezinárodní pistolový terč a ze samopalu Sa vz.58V, 3+10 ran vstoje na vzdálenost 50 metrů, na terč nekrytě ležící figura s kruhy. V konkurenci 53 týmů 4. místo obsadilo a nepopulární bramborovou medaili získalo družstvo ve složení podplukovník Petr Eisenhammer, rotmistr Vladimír Zralý a Radek Nedoma, který se stejně vysoko umístil i v žebříčku jednotlivců.

 

Autor: Viktor Sliva, foto: Vladimír Zralý​​ 

​​​​

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa