Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany se prezentovala v Náměšti nad Oslavou

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Univerzita obrany se prezentovala v Náměšti nad Oslavou

Počet shlédnutí: 538

19.5.2014 • Je sobota ráno, venku hustě prší a fouká studený a silný vítr. Počasí, ve kterém by téměř každý, kdo by pohlédl z okna ven, zůstal ještě pár chvil v teple svého domova. Přesto se nalezlo na téměř sedm tisíc nadšenců, kteří neváhali obětovat část svého pohodlí a vycestovat vstříc nepříjemnému počasí za jediným cílem, a to vidět atraktivní ukázku letecké a pozemní techniky AČR na letišti v Náměšti nad Oslavou, kde se 17. května 2014 otevřely široké veřejnosti brány zdejší 22. základny vrtulníkového letectva Sedlec. 

Akce, kterou neohrozilo ani nepříznivé počasí probíhala ve spolupráci s Vojenským leteckým klubem Náměšť nad Oslavou a samotným městem Náměšť nad Oslavou. Pořadatelé si zde pro návštěvníky připravili bohatý program dynamických a statických ukázek, při kterých prezentovala svoje síly jak samotná základna vrtulníkového letectva, tak i jednotlivé složky a útvary AČR. Veřejnosti byla na jednom místě představena pozemní a letecká technika, jako je například obrněný transportér PANDUR II, obrněná vozidla Land Rover KAJMAN, IVECO, a DINGO nebo ženijní robot TALON.

Dále pak nechyběly letouny JAS 39 Gripen, L-159 ALCA, L-39 ZA Albatros, vrtulníky W-3A Sokol, Mi-24/35, Mi-171Š a spoustu dalších, pro diváky velmi lákavých exponátů. Velké oblibě mezi diváky se dostalo samotným letovým ukázkám v podání dopravního letounu Airbus A-319, nadzvukového letounu JAS 39 Gripen a vrtulníků W-3A Sokol a Mi-24.

Na tak významné akci nechyběla ani Univerzita obrany, jejíž zástupci si pro diváky nachystali v prostoru statické expozice informační stan, ve kterém po celou dobu konání akce byly k dispozici informace o možnostech studia na jednotlivých fakultách. Budoucí zájemci tak měli jedinečnou možnost získat přímo na místě informace o nově nabízených studijních oborech, podmínkách přijímacího řízení a mnoho dalších pro uchazeče o studium velmi zajímavých a podstatných sdělení.


Autor: Roman Hanzlík

​​​​​​​​

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa