Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Studentské kluby AFCEA jednaly o bezpečnosti sociálních sítí

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Studentské kluby AFCEA jednaly o bezpečnosti sociálních sítí

Počet shlédnutí: 1336

19.5.2014 • Bezpečnostní výzvy související se sociálními sítěmi byly hlavním tématem prvního mezinárodního setkání studentských klubů AFCEA (Armed Forces Communications & Electronics Association) v České republice, které se 14. května uskutečnilo na Univerzitě obrany. Akce, již organizoval domácí univerzitní studentský klub, byla určena pro členy studentských klubů AFCEA a dalších studentských skupin a také pro jejich pedagogický doprovod. 

Za Univerzitu obrany přivítal všechny přítomné prorektor pro vnitřní řízení plukovník gšt. Miloslav Bauer. Po úvodním slovu prezidenta České pobočky AFCEA Josefa Strelce shrnul regionální viceprezident AFCEA International Petr Jirásek historii organizace a jejích studentských klubů ve světě a v ČR. Konstatoval, že v Evropě je nyní 14 studentských klubů AFCEA s více než 200 aktivními členy (studenty). Od roku 2008 se každý rok koná jedno velké mezinárodní studentské sympozium v Evropě. To poslední se letos uskutečnilo v Rumunsku pod názvem „Future Information and Communication Technology“ a hlavní cenu za nejlepší příspěvek v POSTER session získal desátník Miroslav Hovorka z Univerzity obrany.

Po zahájení pracovního setkání následovala vystoupení jednotlivých zástupců ze studentských klubů z Policejní akademie České republiky v Praze, Univerzity obrany a Akademie ozbrojených sil generála Milána Rastislava Štefánika v Liptovském Mikuláši. Studenti se zabývali tématy, jako jsou Sociální sítě a data mining, Falešné účty na sociálních sítích, Šikana na sociálních sítích, Bezpečnost služeb DNS nebo Bezpečnost Windows. Na závěr setkání vystoupili zástupci dalších vysokých škol z České republiky. Na přípravě akce se partnersky podílela brněnská firma Red Hat. 

AFCEA zaměřuje dlouhodobě svoji pozornost do oblasti podpory rozvoje informačních a komunikačních technologií ozbrojených sil. Česká pobočka AFCEA se souhlasem AFCEA International může založit studentské kluby AFCEA v každém univerzitním městě ČR. Na Univerzitě obrany byl takový klub založen v dubnu loňského roku. Členství v klubu studentům přináší možnosti ucházet se o granty AFCEA International a České pobočky AFCEA, účastnit se mezinárodních studentských sympozií a pořádat odborné akce pod patronací asociace.


Autor: Petr Hrůza, foto: Viktor Sliva​​​​​​

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa