Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Ocenění studentů za úspěšnou účast na cvičení

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Ocenění studentů za úspěšnou účast na cvičení

Počet shlédnutí: 149

12.5.2014 • Děkovné listy předal rektor-velitel Univerzity obrany brigádní generál prof. Bohuslav Přikryl devíti z celkem dvanácti oceněných studentů, kteří se zúčastnili dubnového taktického cvičení 43. výsadkového praporu Chrudim ve vojenském výcvikovém prostoru Hradiště. Rektor-velitel tak ocenil způsob, jakým studenti splnili svůj úkol rozehrávat pro cvičící jednotky denní i noční incidenty. 

„Účast na takovém cvičení je pro vás konfrontací s realitou a cestou, jak získat zkušenosti a poznatky, které vám mohou pomoci při profilaci v rámci dalšího studia,“ uvedl rektor-velitel generál Bohuslav Přikryl během setkání se studenty poté, co jim předal děkovné listy. Důvodem k tomuto ocenění bylo stanovisko velitele cvičícího praporu, který vysoce ohodnotil přístup brněnských studentů a jejich prokázané schopnosti a dovednosti.

Za zajímavou epizodu cvičení označil desátník Ondřej Kučera imitaci havárie vozidla, kterou řešila Vojenská policie. „Byla to neobvyklá zkušenost vidět nehodu z pohledu jejího účastníka,“ vzpomíná student modulu velitel mechanizovaných a tankových jednotek, který také v rámci cvičení poprvé vyzkoušel bojovou střelbu. „Vždy jsme dostali základní zadání a bylo na nás, jak daný úkol splníme,“ hodnotí desátník Kučera způsob, jakým byli studenti zapojeni do cvičení.

Dokladem úspěšné reprezentace školy je také přání velitele 43. výsadkového praporu 4. brigády rychlého nasazení pokračovat v takovéto spolupráci a ochota upravit termíny cvičení tak, aby účastnící se studenti neměli velkou absenci na zaměstnáních v rámci výuky na Univerzitě obrany.


Autor: Viktor Sliva

​​
   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa