Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Inaugurace děkana Fakulty ekonomiky a managementu Univerzity obrany

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

Inaugurace děkana Fakulty ekonomiky a managementu Univerzity obrany

Počet shlédnutí: 579

30.4.2014 • Děkan Fakulty ekonomiky a managementu Univerzity obrany plukovník Vladan Holcner převzal z rukou rektora-velitele školy brigádního generála Bohuslava Přikryla insignie fakulty a slavnostně se tak ujal funkce děkana na další čtyřleté období. 

Stalo se tak v rámci ceremoniálu, který proběhl v úterý 29. dubna 2014 v sále brněnského univerzitního klubu. Rektor-velitel brigádní generál Bohuslav Přikryl uvedl takto plukovníka Vladana Holcnera do funkce děkana již podruhé a mohl proto ocenit způsob, jakým Fakultu ekonomiky a managementu připravil na nadcházející zásadní změny její struktury a fungování. Také staronový děkan se ve svém inauguračním proslovu věnoval nastávajícímu akademickému roku, který označil za zlomový, a to především v souvislosti se zaváděním nového pětiletého magisterského studijního programu. Významný posun směrem k vojenskému leadershipu se odrazí také ve změně názvu fakulty.

Jak přítomné informoval předseda Akademického senátu FEM profesor František Hanzlík, plukovník Holcner byl do funkce děkana navržen na základě volby, která se uskutečnila 18. listopadu loňského roku.

Bezprostředně po složení slibu a přijetí insignií plukovník Vladan Holcner již jako inaugurovaný děkan uvedl do úřadu své proděkany: pro studijní a pedagogickou činnost Marka Sedlačíka, pro vědeckou činnost podplukovníka Pavla Foltina a pro vnější vztahy a rozvoj majora Jana Drozda.

Slavnostní inaugurace se zúčastnili představitelé Ministerstva obrany ČR, velení Armády ČR, akademičtí funkcionáři partnerských fakult a také rodinní příslušníci inaugurovaných hodnostářů.


Autor: Viktor Sliva​​​​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa