Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Učíme se praxí

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Učíme se praxí

Počet shlédnutí: 389

30.4.2014 • Dne 24. dubna 2014 studenti druhého ročníku modulu Řízení lidských zdrojů bakalářské formy studia zakončili výuku předmětu Etika a komunikace netradičním způsobem. V budově rektorátu Univerzity obrany byl uskutečněn dlouho plánovaný společný projekt vojenských a civilních studentů, jehož cílem bylo jednak připravit a zrealizovat dvě společenské akce: pracovní oběd a výstavu na téma „Volný čas“, jednak uplatnit v praxi získané znalosti a vědomosti z vyučovaného předmětu.

Realizaci projektu podpořil rektor-velitel Univerzity obrany brigádní generál prof. Ing. Bohuslav Přikryl, Ph.D., materiální podporu a spolupráci poskytl zástupce rektora - kvestor plukovník gšt. Ing. Milan Lauber se svým oddělením, výstavní panely a vitríny poskytlo oddělení vnějších vztahů UO.  

Studenti si ze svého středu zvolili dva manažery, jejichž úkolem bylo koordinovat jednotlivé subprojekty, Lucii Grajciarovou a Dominika Zábelku. O dílčí úkoly se postarali ostatní členové studijní skupiny. Potvrdil se výjimečný duch a týmová orientace budoucích personalistů. Každý ze sebe vydal maximum a měl zájem, aby vše „klaplo“, což přineslo i svoje výsledky. Od nápadu k realizaci projekt probíhal pod bedlivým dohledem a s odbornou a srdečnou podporou PhDr. Ivany Nekvapilové, Ph.D. z Katedry řízení lidských zdrojů. 

Díky dámám Taťáně Troppové a Monice Janoudové, které se nejen pečlivě staraly o všechny stolovníky v době oběda, ale také srdečně pomáhaly a radily kreativním a šikovným studentkám s prostřením tabule, byla celková atmosféra velice příjemná. Pracovního oběda se k velkému potěšení studentů zúčastnil vedoucí Katedry řízení lidských zdrojů doc. RNDr. Ladislav Halberštát, CSc. Studenti tak měli příležitost dozvědět se o výsledcích jeho pětileté práce i  snaze o vytvoření prestižních odborných podmínek na katedře, ale také o připravovaných změnách v letošním roce. Hostem studentů byl i štábní praporčík Bc. Libor Pliešovský, kterému patří poděkování za pomoc při organizačním zajištění obou částí projektu.

Výstava byla zahájena ve 12.30 hodin vernisáží. Rektor-velitel Univerzity obrany brigádní generál Bohuslav Přikryl vyjádřil své potěšení z účasti na této neobvyklé příležitosti, a v souvislosti se samotným tématem výstavy, popřál studentům ještě mnoho krásných volnočasových okamžiků naplněných různorodými koníčky. Studenty podpořili svojí účastí prorektoři i představitelé děkanátu, velitel školního praporu i školní roty, učitelé i neakademičtí pracovníci.

Vystavovanými exponáty jsou fotografie z volnočasových aktivit studentů, kresby, básničky, diplomy ze soutěží, různé sportovní vybavení, oblíbené knihy a další zajímavé prvky. Studentky, které ve volném čase rády pečou, připravily pro hosty vernisáže spoustu vynikajících dobrot. Vybrané exponáty vystihují osobnost každého ze studentů. Společně vypovídají o zdravém prostředí mladých a perspektivních lidí. V kulturní části vernisáže představila studentka Lucie Grajciarová tanec zumbu.

Hosté výstavy byli velice zvědaví a s velkou pozorností se věnovali exponátům. Studentům přinesla výstava ještě jedno velice pozitivní zjištění. I když společně studují již druhý rok a domnívali se, že se mezi sebou docela dobře znají, výstava ukázala, že je ještě spousta zajímavostí, které studenti o sobě nevěděli. Tento jev bude velice významným motivátorem, který podpoří rozvoj ještě pevnějších vztahů uvnitř této studijní skupiny a přispěje k vytvoření stabilnějšího týmového prostředí.

Jménem studentů druhého ročníku bakalářského studia modulu řízení lidských zdrojů bych chtěla vyjádřit upřímné poděkování všem, kteří se na naši výstavu přišli podívat a svojí přítomností učinili ji ještě zářivější a pestřejší.

 

Autor: Branka Petković, foto:Branka Petković, Marek Žižlavský​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa