Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Volnočasové aktivity studentů v programu Erasmus

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenského leadershipu

Volnočasové aktivity studentů v programu Erasmus

Počet shlédnutí: 131

24.4.2014 • V rámci vyplnění volnočasových aktivit uspořádali patroni zahraničních Erasmus studentů na Univerzitě obrany přátelské fotbalové utkání. Zúčastnilo se celkem 14 hráčů – jak Bulhaři, Rumuni, Poláci, Slováci tak i Češi, přičemž týmy byly sestaveny náhodně. Diváckou podporu hráčům vytvořily studentky programu Erasmus z Polska a Slovenska, ale také Hana Vlachová, koordinátorka Erasmus programu, a Iveta Pešková, opora těchto studentů v průběhu jejich pobytu („buddy“), a pomohly tak dotvořit celkový obraz příjemného pátečního fotbalového utkání. U příští příležitosti je předpokládána vyšší účast hráčů, včetně zástupců Rakouska a Vietnamu, proto je vítaná i širší podporu fanoušků. 

V návaznosti na předešlé, mezinárodní univerzitní fotbalové utkání, které sklidilo poměrně velký úspěch a ohlas, se v pátek 11. dubna 2014 od 16 hodin uskutečnilo na stadionu Chodská v pořadí již druhé fotbalové utkání, opět pod taktovkou Erasmus patronů Univerzity obrany. Utkání tentokrát přilákalo další studenty naší školy, mezi kterými se mimo již „kmenových“ hráčů z České republiky, Slovenska, Polska, Bulharska a Rumunska, objevili také studenti z Vietnamu, kteří svou odhodlaností a nasazením rovněž přispěli k rozmanitosti utkání, a to nejen co se národnostního složení týče, ale především zdůraznili koncept již tak přátelského utkání.

Po obou utkání nesmělo samozřejmě chybět stylové zakončení celého dne. Proto se všichni účastníci utkání sešli večer v nedaleké restauraci Severka, kde společně povečeřeli a prodiskutovali jednak nejaktuálnější dojmy z právě skončeného fotbalového utkání, ale i mnoho dalšího.

K volnému času zahraničních studentů však na Univerzitě obrany nepatří pouze fotbal. Patroni uspořádali i již mnohem zajímavější a vzhledem k zaměření vojenského studia i tématičtější zpestření pondělního podvečera, a to v podobě air softu v aréně, která se nachází naproti stadionu Chodská. V pondělí 14. dubna 2014 se od 18 hodin uskutečnila air softová „bitva“, v rámci které byly opět náhodně sestaveny dva týmy, pro rozlišení to byli „červení“ a „žlutí“, kteří po předešlé instruktáži vedoucího air softové haly zaujali své pozice na předem určených stanovištích, a dle instrukcí zahájili bitvu s jediným cílem – dostat se k vlajce protivníka, která se nacházela vždy na opačném konci hracího pole a každé z družstev se snažilo projít přes své protivníky a dobít jejich vlajku s následným spuštěním zvukového signálu jako znamení, že teritorium protivníka je dobito. Hry byly vedeny v různých strategických kombinacích, nejprve pouze v prvním patře haly, následně se hra rozprostřela do obou pater. Mimo několika nepatrných modřin, které zůstaly na tělech hráčů, si účastníci této „bitvy“ odnesli především pěkné zážitky z příjemně stráveného pondělního večera.  


Autoři: Anna Bergerová a Josef Krahulec, foto: studenti

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa