Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Soutěž v prezentacích odborných a tematických prací studentů

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Soutěž v prezentacích odborných a tematických prací studentů

Počet shlédnutí: 5

23.4.2014 • V pondělí 14. dubna 2014 se tři vietnamští studenti - Bc. Doan Thanh Van, Bc. Nguyen Van Bang a Bc. Nguyen Hung Huy z  Fakulty vojenských technologií UO zúčastnili druhého ročníku mezinárodní soutěže Prezentace odborných a tematických prací studentů, kterou pořádal Ústav jazykové a odborné přípravy Univerzity Karlovy v Praze pro zahraniční studenty (ÚJOP UK).

Soutěž byla určena pro zahraniční studenty, kteří studují češtinu. Přítomných dvacet dva soutěžících pochází z jedenácti zemí světa (Ruska, Ukrajiny, Kazachstánu, Bosny a Hercegoviny, Srbska, Moldavska, Gruzie, Rakouska, Velké Británie, Malty a Vietnamu) a češtinu studují v Praze, Mariánských Lázních, Brně, Olomouci, Ústí nad Labem a v Užhorodě. Své soutěžní příspěvky přihlašovali do jedné ze dvou sekcí – tematické či odborné, prezentovali samozřejmě v češtině.

Odborná porota hodnotila nejen jazykovou úroveň prezentovaných vystoupení, ale i kvalitu prezentací v programu PowerPoint, dovednost navázat kontakt s publikem a pohotovost při diskusi s porotou a publikem. Všechna vystoupení si zasloužila nejen potlesk publika a ocenění poroty, ale i velký obdiv za vynaložené úsilí při jejich přípravě a také za snahu o bezchybné prezentace.

Studenti z UO si své příspěvky do soutěže připravovali pod vedením Mgr. Ludmily Koláčkové, Ph.D. (CJP) již od konce zimního semestru. V opravdu silné konkurenci si počínali velmi dobře, o čemž svědčí nejen 3. místo v odborné sekci (Bc. Doan Thanh Van s prezentací Plazmová nitridace v praxi), ale i uznání přítomných soutěžících a jejich učitelů, která našim studentům vyjadřovali během diskusí.

Věříme, že jsme letos svojí účastí založili tradici, na kterou v budoucnosti naváží i další studenti češtiny jako cizího jazyka na naší univerzitě.


Autor: Ludmila Koláčková, foto: Romana Rybenská (ÚJOP UK) 

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa