Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Přijímací zkoušky vrcholí

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Přijímací zkoušky vrcholí

Počet shlédnutí: 323

17.4.2014 • Na druhé z brněnských fakult Univerzity obrany, na Fakultě ekonomiky a managementu, se uzavírají přijímací zkoušky pro příští akademický rok. Také v nabídce FEM tvoří těžiště nově koncipovaný pětiletý magisterský program, v tomto případě jde o obor s názvem Řízení a použití ozbrojených sil. Zájem o něj projevilo a přihlášky zaslalo celkem 437 uchazečů. 

Pětiletý magisterský studijní program je novinkou nejen na Univerzitě obrany, ale také v rámci celého českého vysokého školství. Umožňuje získat titul inženýr bez přerušení studia a všem studentům nabízí společnou náplň v prvních ročnících. Teprve po ukončení 6. semestru rozděluje děkan studenty do jednotlivých studijních modulů na základě aktuálních požadavků Ministerstva obrany ČR, studijních výsledků, osobnostních předpokladů, zjištěné zdravotní způsobilosti a jejich zájmu o daný studijní modul.

Písemná část přijímací zkoušky sestávala z testu studijních předpokladů a testu z anglického jazyka. „Bylo to složitější, než jsem předpokládal,“ hodnotil náročnost prvního z uvedených testů gymnazista Karel Čajan, který na přijímací zkoušky dorazil z Českých Budějovic. Podobně jako on i další z uchazečů, Tereza Miklíková z Lipníka nad Bečvou se připravovala na základě vzorových testů z internetových stránek UO i dalších zdrojů.

Třebaže ke specializaci posluchačů dojde až ve 4. ročníku, Karel Čajan jeden ze studijních modulů preferuje už nyní – chtěl by se věnovat řízení lidských zdrojů. Pro studium na Univerzitě obrany se rozhodl především kvůli jistotě zaměstnání.

Nezbytnou součástí přijímací zkoušky k vojenskému studiu je test tělesné zdatnosti. K jeho úspěšnému vykonání je nejprve třeba během jedné minuty absolvovat minimálně 35 cviků leh-sed a poté za 12 minut uběhnout alespoň 2300 metrů. Lepší výsledky pak přinášejí zdatnějším účastníkům testu více bodů do přijímacího řízení.

Do zbývajících dvou studijních programů Fakulty ekonomiky a managementu, tedy do civilního bakalářského studia se přihlásilo 362 uchazečů a do vojenského a civilního navazujícího magisterského studia se přihlásilo 167 uchazečů.

 

Autor: Viktor Sliva​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa