Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Putovní „Pohár Velvyslanectví USA“ již pošesté na UO

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Putovní „Pohár Velvyslanectví USA“ již pošesté na UO

Počet shlédnutí: 602

14.4.2014 • Opět po roce se ve dnech 11. a 12. dubna 2014 na střelnici AVZO Cheb – Myslivna konal 25. ročník mezinárodní střelecké soutěže „FREE CONTEST 2014“. Rotná Bc. Štěpánka Mynaříková na něm vystřílela pro Univerzitu obrany putovní "Pohár Velvyslanectví USA".
 

Univerzitu reprezentovala tříčlenná družstva ve složení:  

  • Družstvo A - podplukovník Ing. Petr Eisenhammer, rotmistr Vladimír Zralý, desátník Ivo Zerzánek
  • Družstvo B - kapitánka Ing. Šárka Soukopová, rotná Bc. Štěpánka Mynaříková, desátnice Lucie Babíková
  • Družstvo C - desátník Josef Burget, desátník Marek Pavlacký a Ing. Miroslav Kulíni. 

Soutěžilo se ve střelbě z pistole (ve stoje, na 25 metrů, na mezinárodní pistolový terč) a samopalu (ve stoje, na 100 metrů, terč – nekrytě ležící figura s kruhy). Družstvo mělo pro střelbu z každé zbraně k dispozici 3 x 13 nábojů, dalekohled a 10 minut času. Do soutěže se započítalo každému 10 nejlepších zásahů z každé zbraně.

Letos to s počasím nebylo tak růžové jako loni. Střelnice nás přivítala deštivým počasím. Naštěstí nebyla zima. Střelba z pistole probíhala v dešti, ale střelba ze samopalu již „jen“ za zataženého počasí. Dá se říci, že i přes tyto nepříznivé podmínky výsledky střelby z pistole i ze samopalu nebyly špatné, ale také ne takové, jaké jsme si přáli. Neboť někteří z nás si vybrali „svou“ chvilku, kdy se jim nedařilo. Takže jsme se rozloučili se střelnicí s ne zrovna výbornou náladou.

Ta nám vydržela až do vyhodnocení, které se konalo v prostorách INGO Casina ve Františkových Lázních. Nálada se nám zlepšila hned v úvodu vyhlašování výsledků žen. K naší velké radosti v něm družstvo B ve složení Šárka Soukopová, Štěpánka Mynaříková a Lucie Babíková získalo 2. místo ve střelbě ze samopalu žen, dále potom 4. místo ve střelbě z pistole žen a nakonec také 2. místo ve střelbě ze samopalu a pistole žen.

Ale to ještě nebylo ten večer všechno. Při vyhlašování výsledku ve střelbě ze samopalu a pistole  - nejlépe střílející žena AČR, byla nejlepší ženou AČR vyhlášena Štěpánka Mynaříková a tím také získala zpět Putovní pohár velvyslanectví USA, který byl na UO již pětkrát.

To však ještě nebylo vše. Při vyhlašování výsledků AČR z jednotlivých zbraní získala Štěpánka Mynaříková 2. místo ve střelbě ze samopalu. Dále pak družstvo B ve složení Šárka Soukopová,  Štěpánka Mynaříková a Lucie Babíková se umístilo na 9. místě a družstvo A ve složení Petr Eisenhammer, Vladimír Zralý a Ivo Zerzánek se umístilo na 10. místě. Za zmínku stojí ještě umístnění Štěpánky Mynaříkové na 8. místě a Petra Eisenhammera na 9. místě v jednotlivcích v celkovém pořadí.

A tak jsme odjížděli překvapeni, ale s pocitem, že jsme úspěšně reprezentovali UO nejenom v rámci AČR, ale i mezi zahraničními armádami.


Fotogalerie:  FREE CONTEST 2014


Autor: Petr Eisenhammer, foto: Miroslav Kulíni ​​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa