Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Univerzita obrany pořádala přebor AČR ve sportovním lezení

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Univerzity obrany

Univerzita obrany pořádala přebor AČR ve sportovním lezení

Počet shlédnutí: 851

14.4.2014 • Již podvacáté se sešli nejlepší lezci z řad příslušníků Armády ČR, aby změřili své síly a dovednosti ve sportovním lezení na obtížnost. Místem jejich jubilejního klání se ve čtvrtek 10. dubna 2014 stala umělá stěna Rajče v prostorách Stadionu v brněnské Kounicově ulici. 

Úspěch v závodě popřáli všem účastníkům přeboru při úvodním nástupu prorektor pořádající Univerzity obrany plukovník gšt. Ing. Miloslav Bauer, Ph.D. a podplukovník Mgr. Jiří Malík, odborný garant sekce rozvoje a plánování schopností MO, kteří pak uznale sledovali umění lezců a těm nejlepším předali ceny.

Jak napovídá název disciplíny, cílem závodníků v tomto případě není vystoupat k cílové metě v co nejkratším čase, ale dostat se po stanovené cestě co nejdále. Obtížnost cest se v jednotlivých kolech zvyšuje a sítem tak postupně procházejí ti nejlepší. Organizátoři z Centra tělesné výchovy a sportu Univerzity obrany pro přebor vybrali a částečně upravili cesty s obtížností 5b až 6a+ v ženské kategorii a na muže čekala obtížnost ještě vyšší.

Kvalifikací a semifinálovým kolem prošlo 14 z původního počtu 30 mužů a o jejich konečném pořadí rozhodla finálová cesta s obtížností 6c+. Nejdále se stejně jako v loňském roce dostal praporčík Jan Čeřovský z Nemocniční základny v Hradci Králové. Za ním se umístili četaři Richard Dvořák z Fakulty vojenského zdravotnictví UO a Libor Malíška z VÚ 6950 Stará Boleslav.

Na rozdíl od mužů prošlo kvalifikací i semifinálovým kolem všech 8 účastnic. Ve finále pak byla nejúspěšnější poručice Markéta Němcová z VÚ 2266 Liberec. O pořadí na dalších dvou místech musela rozhodnout rozřazovací cesta, kterou lépe absolvovala nadporučice Petra Kvapilová z VÚ 6950 Stará Boleslav. Třetí příčku obsadila nadrotmistryně Lucie Pravdová z hradecké Fakulty vojenského zdravotnictví UO, která se současně stala přebornicí Univerzity obrany a dosáhla tak stejný úspěch jako její mužský protějšek četař Richard Dvořák.  


Autor: Viktor Sliva​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa