Přeskočit příkazy pásu karet
Přejít k hlavnímu obsahu
Česko – italská spolupráce v oblasti modelování a simulace navázána

Zpravodajský portál Univerzity obrany

 

Aktuality Fakulty vojenských technologií

Česko – italská spolupráce v oblasti modelování a simulace navázána

Počet shlédnutí: 69

14.4.2014 • Ve dnech 7. až 9. dubna 2014 se uskutečnilo v Brně a jeho okolí první společné zaměstnání Univerzity obrany a NATO M&S CoE Rome (Modelling & Simulation Centre of Excellence). Odborníci z kateder vojenské geografie a meteorologie, komunikačních a informačních systémů a ženijních technologií Fakulty vojenských technologií spolu s italskými kolegy provedli společná měření řady objektů pomocí terestrického skeneru Leica HDS 7000.

Pozemní laserové skenování je v současnosti velmi rozvíjená metoda pro 3D modelování a vizualizaci reálných objektů. V AČR není pozemní skenování prováděno a výsledky společného zaměstnání tak mohou přispět k poznání možností využití této metody ve prospěch složek AČR. Získané výsledky budou využity pro rozvíjení laboratoře virtuální reality, modelování vlivu terénu na průchodnost vojenské techniky a projektování ženijních staveb. Italští odborníci tak měli možnost využít své přístrojové vybavení v jiných oblastech než pro tvorbu 3D modelů s vysokým rozlišením. Za M&S CoE v Římě se zaměstnání zúčastnili major Marco Giorgi, major Pier Carmine Bosco a seržant Giuseppe Piccirillo.

V průběhu tří dnů strávených při společném zaměstnání se jeho účastníci vzájemně informovali o svých činnostech a výzkumu v oblasti modelování a simulace. Všichni zúčastnění využili společné zaměstnání pro prohloubení svých znalostí, k výměně zkušeností a navázání nových kontaktů pro budoucí spolupráci.

Autoři: Martin HubáčekPetr Františ​

   
© 2021 Univerzita obrany | Kounicova 65, 662 10 Brno, Czech Republic
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Tweetujeme
  • Videokanál Univerzity obrany na Youtube
  • Jsme na Facebooku
  • Webová alba Picasa